Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db nagyobb alma
  • ízlés szerint cukor/édesítőszer
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

  • A tejet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a zabkását és feltesszük főni. Cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
  • Az almát lereszeljük, fahéjjal összekeverjük. Megvárjuk még levet ereszt, majd kicsavarjuk és zabkásához adjuk.
  • Jól összeforraljuk.
  • Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel vagy natúran tálaljuk.

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagyobb fej alma
  • ízlés szerint cukor/ édesítőszer
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A tejet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a zabkását és feltesszük főni. Cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.

Az almát lereszeljük, fahéjjal összekeverjük. Megvárjuk még levet ereszt, majd kicsavarjuk és zabkásához adjuk.

Jól összeforraljuk.

Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel vagy natúran tálaljuk.

Fanni Fanni
megosztás

A sárga túró leginkább a Hajdúságban és Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében közkedvelt, hagyományosan a görög katolikus valláshoz kapcsolódó húsvéti étel.

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.