Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.
Előkészület: 10 perc perc Főzés/Sütés: 20 perc perc - 1 bögre zabpehely
- 2 bögre tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db nagyobb alma
- ízlés szerint cukor/édesítőszer
- ízlés szerint fahéj
A tejet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a zabkását és feltesszük főni. Cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
Az almát lereszeljük, fahéjjal összekeverjük. Megvárjuk még levet ereszt, majd kicsavarjuk és zabkásához adjuk.
Jól összeforraljuk.
Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel vagy natúran tálaljuk.
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 bögre zabpehely
- 2 bögre tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagyobb fej alma
- ízlés szerint cukor/ édesítőszer
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
A tejet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a zabkását és feltesszük főni. Cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
Az almát lereszeljük, fahéjjal összekeverjük. Megvárjuk még levet ereszt, majd kicsavarjuk és zabkásához adjuk.
Jól összeforraljuk.
Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel vagy natúran tálaljuk.