Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 40 perc
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 2 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • egy csipet
  • ízlés szerint reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • baracklekvár
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 1 nagy marék darált dió
  • ízlés szerint cukor

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt.
  • Közepesen lágy, jól kezelhető tésztát készítünk, amit meleg helyen, letakarva, körülbelül 40 perc alatt megkelesztünk.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, fahéjjal és cukorral ízlés szerint ízesítjük.
  • A pihentetés után a tésztát egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Lehetőség szerint téglalap alakúra, 2-3 mm vastagságúra.
  • A tésztánkat megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a diós keverékkel.
  • Szorosan feltekerjük, mint egy csigát, majd háromszögekre vágjuk.
  • A háromszögeket középen egy villa vagy kanál nyelével benyomjuk, hogy picit kiforduljon a tésztánk. Erről is kapta a nevét, miszerint szárnyalás.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymáshoz nem túl közel, hogy legyen még helyük növekedni.
  • A tetejüket felvert tojással kenjük meg.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
  • Találáskor porcukorral hintjük meg.

Fanni Fanni
megosztás

Pillanatok alatt elkészülő, csupa gyümölcsös nyári hűsítő.

Apró kedvesség. Édes és mézes.

Gyors, egyszerű, mutatós sütemény, ami vendégvárásra is tökéletes lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .