Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 40 perc
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 2 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • egy csipet
  • ízlés szerint reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • baracklekvár
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 1 nagy marék darált dió
  • ízlés szerint cukor

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt.
  • Közepesen lágy, jól kezelhető tésztát készítünk, amit meleg helyen, letakarva, körülbelül 40 perc alatt megkelesztünk.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, fahéjjal és cukorral ízlés szerint ízesítjük.
  • A pihentetés után a tésztát egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Lehetőség szerint téglalap alakúra, 2-3 mm vastagságúra.
  • A tésztánkat megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a diós keverékkel.
  • Szorosan feltekerjük, mint egy csigát, majd háromszögekre vágjuk.
  • A háromszögeket középen egy villa vagy kanál nyelével benyomjuk, hogy picit kiforduljon a tésztánk. Erről is kapta a nevét, miszerint szárnyalás.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymáshoz nem túl közel, hogy legyen még helyük növekedni.
  • A tetejüket felvert tojással kenjük meg.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
  • Találáskor porcukorral hintjük meg.

Fanni Fanni

Gyors és egészséges ropogtatni való, a sütés utáni napokban is finom marad.

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Tökéletes választás, ha egy gyors, finom és egyszerű desszertre vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .