Instagram

Follow Me!

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1,5 csomag sütőpor
  •  2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 5 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 5 tojás fehérje
  • 40-50 dkg barack
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés:

A margarint egy közepes méretű keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra kikeverjük. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd a két tál tartalmát jól összevegyítjük és hűtőbe tesszük pihenni.

Közben elkészítjük a tölteléket. A barackot kisebb méretű kockákra vágjuk fel, egy szűrőbe tesszük és megvárjuk, hogy lecsepegjen a leve.

A  2 csomag vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a 7 dl tejjel simára keverjük. Egy lábasban közepes lángon sűrű pudingot főzünk belőle és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.

Ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a felaprított barackot.

A tojásfehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük, és a meglévő krémalapba forgatjuk.

A tésztát lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Igyekezzünk tepsi méretűre nyújtani, (körülbelül 20/25-30/35 cm ).

A tepsit vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és belefektetjük az egyik tésztát. Ráhalmozzuk a krémet, majd betakarjuk a másik tésztával.

Tipp: a tésztákat villával megszurkálhatjuk.

Előmelegített sütőben 170°-on, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.

Másnap szeleteljük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Otthon ízei Otthon ízei

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..