Barackos sütemény - Otthon ízei

Barackos sütemény

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1,5 csomag sütőpor
  •  2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 5 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 5 tojás fehérje
  • 40-50 dkg barack
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés:

A margarint egy közepes méretű keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra kikeverjük. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd a két tál tartalmát jól összevegyítjük és hűtőbe tesszük pihenni.

Közben elkészítjük a tölteléket. A barackot kisebb méretű kockákra vágjuk fel, egy szűrőbe tesszük és megvárjuk, hogy lecsepegjen a leve.

A  2 csomag vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a 7 dl tejjel simára keverjük. Egy lábasban közepes lángon sűrű pudingot főzünk belőle és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.

Ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a felaprított barackot.

A tojásfehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük, és a meglévő krémalapba forgatjuk.

A tésztát lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Igyekezzünk tepsi méretűre nyújtani, (körülbelül 20/25-30/35 cm ).

A tepsit vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és belefektetjük az egyik tésztát. Ráhalmozzuk a krémet, majd betakarjuk a másik tésztával.

Tipp: a tésztákat villával megszurkálhatjuk.

Előmelegített sütőben 170°-on, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.

Másnap szeleteljük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.