Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 - 2 dl tej
  • 50 ml olaj
  • egy csipet
  • 5 dkg cukor

A töltelékhez:

  • 20 dkg mák
  • 10 - 12 dkg cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 - 1,5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl  langyos,  picit cukros tejben.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukor maradékát, a tej maradékát, az olajat, és a felfuttatott élesztőt.
  • Jól összedagasztjuk, és meleg helyen, letakarva, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A vízből cukor hozzáadásával szirupot főzünk amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált mákot és reszelt citromhéjat.
  • Összekeverjük és kihűtjük.
  • Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a máktöltelékkel és feltekerjük, mint egy csigát. Háromszögekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • A tetejét egy felvert tojással megkenjük.
  • Előmelegített sütőben, 170 °-on, 20 perc alatt megsütjük.

 

Fanni Fanni
megosztás

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Egyszerű, könnyű desszert, amely akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .