Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Pihentetés 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra40 percperc
Adag: 15db
Hozzávalók:
A tésztához:
30dkgliszt
2dkgélesztő
1,5 - 2dltej
50mlolaj
egy csipetsó
5dkgcukor
A töltelékhez:
20dkgmák
10 - 12dkgcukor
0,5citromreszelt héja
1 - 1,5dlvíz
1csomagvaníliás cukor
A kenéshez:
1dbtojás
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl langyos, picit cukros tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukor maradékát, a tej maradékát, az olajat, és a felfuttatott élesztőt.
Jól összedagasztjuk, és meleg helyen, letakarva, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vízből cukor hozzáadásával szirupot főzünk amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált mákot és reszelt citromhéjat.
Összekeverjük és kihűtjük.
Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a máktöltelékkel és feltekerjük, mint egy csigát. Háromszögekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tetejét egy felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben, 170 °-on, 20 perc alatt megsütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…