Apró kedvesség. Édes és mézes.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 15 db

Eszközök:

  • Szív alakú kiszúró forma.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet fahéj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. porcukor
  • egy csipet

A kenéshez:

  • ízlés szerint lekvár (én áfonyadzsemet használatam)

A tetejére:

  • 5 - 8 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
  • cukorgolyók a díszítéshez

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk sót, a fahéjat, a sütőport, a tojást, a mézet (ha szükséges egy  kicsit megolvasztjuk) és a porcukrot. A vajjal elmorzsoljuk.
  • Jól összegyúrjuk a hozzávalókat és egy zacskóban, körülbelül 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • A pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül 3-4 mm vastagságúra.
  • Szív szaggatóformával kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, 10 perc alatt világosra sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
  • A sütés után kihűtjük, dzsemmel megkenjük.
  • A tetejéhez a csokit 1 evőkanál olajjal megolvasztjuk, és a szívek tetejét lecsurgatjuk, cukorgolyókkal díszítjük.

 

Fanni Fanni
megosztás

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

A tetején a grillázs nagyon jól harmonizál a sütemény krémességével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .