Apró kedvesség. Édes és mézes.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 15 db

Eszközök:

  • Szív alakú kiszúró forma.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet fahéj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. porcukor
  • egy csipet

A kenéshez:

  • ízlés szerint lekvár (én áfonyadzsemet használatam)

A tetejére:

  • 5 - 8 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
  • cukorgolyók a díszítéshez

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk sót, a fahéjat, a sütőport, a tojást, a mézet (ha szükséges egy  kicsit megolvasztjuk) és a porcukrot. A vajjal elmorzsoljuk.
  • Jól összegyúrjuk a hozzávalókat és egy zacskóban, körülbelül 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • A pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül 3-4 mm vastagságúra.
  • Szív szaggatóformával kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, 10 perc alatt világosra sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
  • A sütés után kihűtjük, dzsemmel megkenjük.
  • A tetejéhez a csokit 1 evőkanál olajjal megolvasztjuk, és a szívek tetejét lecsurgatjuk, cukorgolyókkal díszítjük.

 

Fanni Fanni

Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Amellett, hogy finom még egészséges is.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .