Sosem szerettem igazán a bolti lapból készült rétest. A húzott rétes pedig időigényesnek bizonyult. Mióta megismertem ezt a receptet, csak így készítem!
Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.
Gyorsan elkészülő, isteni finom, hűsítő desszert. Nálunk nincs családi ünneplés e nélkül.
Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.
KEDves Fanni!
Ki szeretném próbálni a tiroli rétes receptedet, csak 2 kérdés hozzá: búzafinomlisztet használjak? A kis pohár teljföl a boltban kapható kisebb kiszerelésű tejfölt jelenti?
Köszönöm a választ!
Üdvözlettel: Benkó Zoltán
Kedves Zoltán!
Örülök, hogy kipróbálod, nagyon jó döntés, nem fogsz csalódni. 🙂
A tejföl a boltban kapható kis poharas ( ~ 175 g) tejföl, a liszt pedig sima búzafinomliszt ( BL55)
Remélem ízleni fog,
Fanni