Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • (dió süti forma)
A krémhez:
  • 4 egész tojás
  • 34 dkg cukor
  • 34 dkg vaj
  • 1 fél doboz mandula aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összegyúrjuk. Mikor összeálltak a hozzávalók, akkor egy viszonylag kemény tésztát kapunk.

A sütés kezdetén a dióformákat kivajazzuk és vékonyan tésztával megtömködjük.  Egy tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 5-8 perc alatt készre sütjük.

Amikor kivesszük a tepsiből a sütiket, akkor még viszonylag puha a tészta, később fog megkeményedni. Egy irányított mozdulattal a tepsi aljához ütjük a formát, így kicsúszik belőle a már elkészült tészta.

Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat gőz felett a cukor hozzáadásával sűrű krémmé főzzük. Ez hosszabb ideig, akár egy óráig tartó folyamat is lehet, mert ha nem elég sűrű a tojásos massza, akkor ki fog folyni a krémünk. Miután kicsit kihűlt hozzákeverjük a vajat és a mandulaaromát is. Ezzel a krémmel pedig összeragasztjuk a tésztákat.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..