Barackmag - Otthon ízei

Barackmag

A kedvenc süteményeim egyike, ami elengedhetetlen volt a régi lakodalmak süteményei közül.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • (dió süti forma)
A krémhez:
  • 4 egész tojás
  • 34 dkg cukor
  • 34 dkg vaj
  • 1 fél doboz mandula aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összegyúrjuk. Mikor összeálltak a hozzávalók, akkor egy viszonylag kemény tésztát kapunk.

A sütés kezdetén a dióformákat kivajazzuk és vékonyan tésztával megtömködjük.  Egy tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 5-8 perc alatt készre sütjük.

Amikor kivesszük a tepsiből a sütiket, akkor még viszonylag puha a tészta, később fog megkeményedni. Egy irányított mozdulattal a tepsi aljához ütjük a formát, így kicsúszik belőle a már elkészült tészta.

Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat gőz felett a cukor hozzáadásával sűrű krémmé főzzük. Ez hosszabb ideig, akár egy óráig tartó folyamat is lehet, mert ha nem elég sűrű a tojásos massza, akkor ki fog folyni a krémünk. Miután kicsit kihűlt hozzákeverjük a vajat és a mandulaaromát is. Ezzel a krémmel pedig összeragasztjuk a tésztákat.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.