Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • (dió süti forma)
A krémhez:
  • 4 egész tojás
  • 34 dkg cukor
  • 34 dkg vaj
  • 1 fél doboz mandula aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összegyúrjuk. Mikor összeálltak a hozzávalók, akkor egy viszonylag kemény tésztát kapunk.

A sütés kezdetén a dióformákat kivajazzuk és vékonyan tésztával megtömködjük.  Egy tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 5-8 perc alatt készre sütjük.

Amikor kivesszük a tepsiből a sütiket, akkor még viszonylag puha a tészta, később fog megkeményedni. Egy irányított mozdulattal a tepsi aljához ütjük a formát, így kicsúszik belőle a már elkészült tészta.

Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat gőz felett a cukor hozzáadásával sűrű krémmé főzzük. Ez hosszabb ideig, akár egy óráig tartó folyamat is lehet, mert ha nem elég sűrű a tojásos massza, akkor ki fog folyni a krémünk. Miután kicsit kihűlt hozzákeverjük a vajat és a mandulaaromát is. Ezzel a krémmel pedig összeragasztjuk a tésztákat.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Inkább egy gyümölcszseléhez hasonlít az állaga, de ízre nagyon finom.

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..