Instagram

Follow Me!

A kedvenc süteményeim egyike, ami elengedhetetlen volt a régi lakodalmak süteményei közül.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • (dió süti forma)
A krémhez:
  • 4 egész tojás
  • 34 dkg cukor
  • 34 dkg vaj
  • 1 fél doboz mandula aroma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összegyúrjuk. Mikor összeálltak a hozzávalók, akkor egy viszonylag kemény tésztát kapunk.

A sütés kezdetén a dióformákat kivajazzuk és vékonyan tésztával megtömködjük.  Egy tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 5-8 perc alatt készre sütjük.

Amikor kivesszük a tepsiből a sütiket, akkor még viszonylag puha a tészta, később fog megkeményedni. Egy irányított mozdulattal a tepsi aljához ütjük a formát, így kicsúszik belőle a már elkészült tészta.

Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat gőz felett a cukor hozzáadásával sűrű krémmé főzzük. Ez hosszabb ideig, akár egy óráig tartó folyamat is lehet, mert ha nem elég sűrű a tojásos massza, akkor ki fog folyni a krémünk. Miután kicsit kihűlt hozzákeverjük a vajat és a mandulaaromát is. Ezzel a krémmel pedig összeragasztjuk a tésztákat.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..