Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Pihentetés: 1 óra 30 perc
Összesen: 2 óra 25 perc
Adag: 6 szelet

Eszközök:

  • gyümölcskenyér forma

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 6 - 7 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 ek. cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db érett banán
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Beletesszük a cukrot, a sót, a 2 db banánt pépesítve, a vaníliás cukrot, a vajat majd a tojást is.
  • Elkezdjük alaposan összekeverni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet.
  • A végére egy közepesen lágy, viszonylag rugalmas tésztát kapunk, amit meleg helyen, letakarva 1 óráig pihentetünk.
  • Lisztezett deszkára borítjuk, téglalappá nyújtjuk és feltekerjük. Kb. 6-8 egyenlő részre vágjuk és egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér-formába tesszük. Újabb fél órát pihentetjük (letakarva).
  • Előmelegített sütőben 170°-on, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sülés után a tetejét olvasztott vajjal átkenjük, tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Fanni Fanni

Csokis palacsinta, diós- pudingos töltelékkel.

Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.

Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .