Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Pihentetés: 1 óra 30 perc
Összesen: 2 óra 25 perc
Adag: 6 szelet

Eszközök:

  • gyümölcskenyér forma

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 6 - 7 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 ek. cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db érett banán
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Beletesszük a cukrot, a sót, a 2 db banánt pépesítve, a vaníliás cukrot, a vajat majd a tojást is.
  • Elkezdjük alaposan összekeverni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet.
  • A végére egy közepesen lágy, viszonylag rugalmas tésztát kapunk, amit meleg helyen, letakarva 1 óráig pihentetünk.
  • Lisztezett deszkára borítjuk, téglalappá nyújtjuk és feltekerjük. Kb. 6-8 egyenlő részre vágjuk és egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér-formába tesszük. Újabb fél órát pihentetjük (letakarva).
  • Előmelegített sütőben 170°-on, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sülés után a tetejét olvasztott vajjal átkenjük, tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Fanni Fanni

Apró kedvesség. Édes és mézes.

Pillanatok alatt elkészülő, csupa gyümölcsös nyári hűsítő.

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .