Az ősz legfinomabb ízei bújnak meg ebben a tortában, amelyek tökéletes kiegészítései egy borús, szürke hétköznapnak is.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg sült sütőtök pépesítve
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg liszt (fehér+ teljeskiőrlésű vegyesen)
  • 3 db egész tojás + 2 tojás fehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 1 csipet
  • vaj- a tortaforma kikenéséhez

A szilvás krémhez:

  • 6 db érettebb szilva
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a szilva érettségétől függően cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 ek. vaníliás pudingpor

A mascarpone-s krémhez:

  • 500 ml mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg sült sütőtök
  • 2 csomag habfixáló
  • ízlés szerint cukor
  • 200 ml Hulala tejszín
  • 0,5 csomag zselatin

A tetejére:

  • 4 db szilva
  • pár kocka sütőtök
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a már megsült sütőtököt pépesítjük, és a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Elkeverjük.
  • A 3 egész tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a lisztes keverékhez adjuk, a fehérjét pedig a másik 2 fehérjével együtt (tehát 5 tojás fehérje) egy csipet só segítségével kemény habbá verjük. A habot laza mozdulatokkal a lisztes keverékhez adjuk, óvatosan elkeverjük és az előzőleg kivajazott tortaformába tesszük.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Közben elkészítjük a szilvás tölteléket. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, apró darabokra vágjuk és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti cukrot és egy csipet fahéjat. Öntünk hozzá egy kis vizet, és jól elfőzzük. Amikor már kellően szétfőtt, ügyelve arra, hogy legyen még leve, 1 evőkanál pudingporral besűrítjük, és hagyjuk kihűlni.
  • A megsült tésztánkat egy cérna/kés segítségével egyenletesen kettévágjuk, és a kihűlt szilvás krémmel megkenjük. Ezt követően a tortaforma lekapcsolt részét újra ráhelyezzük, hiszen szükség lesz majd rá, hogy megtartsa a sütőtökös krémet.
  • A sütőtökös krémhez a Hulala tejszínt kemény habbá verjük, (legjobb, ha hűtőhideg) a 2 csomag habfixet hozzáadjuk. A sütőtököt pürésítjük és a mascarpone-val jól elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint egy kevés vízben felfőzzük, majd óvatosan a mascarpone-hoz csurgatjuk. Majd a felvert habot és a krémet óvatosan összeforgatjuk, és a tészta tetejére kenjük.
  • A sütemény díszítéshez szilvát és sütőtököt vaníliás cukor segítségével sütőben karamelizálunk, majd a torta tetejére tesszük.

Fanni Fanni

Gyors és egészséges ropogtatni való, a sütés utáni napokban is finom marad.

Egyszerű, gyors, szinte cukor és liszt mentes csokis sütemény.

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .