Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 35 perc
Összesen: 55 perc
Adag: 1 tepsi (kb. 25x30cm)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 5 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 5 db tojás fehérje
  • 40 - 50 dkg barack
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés:

  • A margarint egy közepes méretű keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra kikeverjük. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd a két tál tartalmát jól összevegyítjük és hűtőbe tesszük pihenni.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A barackot kisebb méretű kockákra vágjuk fel, egy szűrőbe tesszük és megvárjuk, hogy lecsepegjen a leve.
  • A  2 csomag vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a 7 dl tejjel simára keverjük. Egy lábasban közepes lángon sűrű pudingot főzünk belőle és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
  • Ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a felaprított barackot.
  • A tojásfehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük, és a meglévő krémalapba forgatjuk.
  • A tésztát lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Igyekezzünk tepsi méretűre nyújtani, (körülbelül 20/25-30/35 cm ).
  • A tepsit vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és belefektetjük az egyik tésztát. Ráhalmozzuk a krémet, majd betakarjuk a másik tésztával.
  • A tésztát villával megszurkálhatjuk.
  • Előmelegített sütőben 170°-on, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.
  • Másnap szeleteljük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Fanni Fanni
megosztás

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Csokis palacsinta, diós- pudingos töltelékkel.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .