Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 35 perc
Összesen: 55 perc
Adag: 1 tepsi (kb. 25x30cm)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 5 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 5 db tojás fehérje
  • 40 - 50 dkg barack
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés:

  • A margarint egy közepes méretű keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra kikeverjük. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd a két tál tartalmát jól összevegyítjük és hűtőbe tesszük pihenni.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A barackot kisebb méretű kockákra vágjuk fel, egy szűrőbe tesszük és megvárjuk, hogy lecsepegjen a leve.
  • A  2 csomag vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a 7 dl tejjel simára keverjük. Egy lábasban közepes lángon sűrű pudingot főzünk belőle és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
  • Ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a felaprított barackot.
  • A tojásfehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük, és a meglévő krémalapba forgatjuk.
  • A tésztát lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Igyekezzünk tepsi méretűre nyújtani, (körülbelül 20/25-30/35 cm ).
  • A tepsit vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és belefektetjük az egyik tésztát. Ráhalmozzuk a krémet, majd betakarjuk a másik tésztával.
  • A tésztát villával megszurkálhatjuk.
  • Előmelegített sütőben 170°-on, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük.
  • Másnap szeleteljük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Fanni Fanni

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Végre sikerült egy olyan mézeskalács tésztát találnom, ami minden szempontból megfelelő. Hamar összeáll, kellően ízletes és azonnal puha lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .