Instagram

Follow Me!

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • egy csipet só
  • 5 dkg cukor
A töltelékhez:
  • 4 db nagyobb méretű alma
  • ízlés szerint, körülbelül 1 teáskanál fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, körülbelül 1-2 dkg cukor hozzáadásával.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a cukor maradékát, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tojást.

Jól összegyúrjuk, és meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

Amíg pihen a tésztánk, addig elkészítjük a tölteléket.

Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Megvárjuk, hogy levet eresszen, majd leöntjük és jól kicsavarjuk.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A tészta egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd megszórjuk a darált dióval.

Ráhajtjuk a tészta másik felét és körülbelül 1,5-2 cm vastagságú csíkokra vágjuk, majd egyesével megtekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel, hogy legyen helyük kelni.

A tepsiben egy picit újra kelesztjük.

Megkenjük a felvert tojással, előmelegített sütőben, 170°-on, 20 perc alatt készre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..