Igazi friss, nem túl édes, kellemes sütemény. Aki a boltit szereti, annak érdemes elkészítenie, ez annál sokkal finomabb.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 40 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 1tepsi (kb. 20x30cm)
Hozzávalók:
A tésztához:
10dkgétkezési keményítő
10dkgliszt
10dkgvaj
4dbtojás
6ek.cukor
egycsipetsó
0,5dbcitrom reszelt héja
1csomagvaníliás cukor
A krémhez:
kb. 2,5dltej
kb. 2dlhabtejszín
2csomagvaníliás cukor
3ek.liszt
3ek.cukor
egycsipetsó
0,5dbcitrom reszelt héja
0,5dbcitrom leve
pár csepprumaroma (elhagyható)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a keményítőt, a sütőport és jól elkeverjük.Közben a tojásokat ketté választjuk.
A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, beletesszük aszobahőmérsékletű vajat, a sót és a citromhéjat is.
A fehérjéből pedig egy pici sóval kemény habot verünk. A tojássárgás keverékhezhozzáadjuk a liszteset, majd miután egyneművé vált az előzőleg keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, (kb. 20x30cm-es), és előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt, 170°-on készre sütjük.
Amíg a tészta kihűl elkészítjük a krémet is.
Krém:
Kb. 1 dl hideg tejbe elkeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot,a cukrot és a sót is. A megmaradt kb. 1,5 dl tejet felforraljuk, majd óvatosan,fokozatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és folyamatosan kevergetve, addigfőzzük, míg be nem sűrűsödik.
A tűzről levéve belekeverjük a citromlevet, héjat, és ízlésszerint a rumaromát is.
Amíg a krém kihűl a tejszínhabot keményre verjük, és a teljesen hideg krémbe beleforgatjuk.
Összeállítás:
Amikor mind a tésztánk, mind pedig a krémünk kellően hideg,akkor a tésztát ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel a tetejét pedig porcukorral megszórjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…