Igazi friss, nem túl édes, kellemes sütemény. Aki a boltit szereti, annak érdemes elkészítenie, ez annál sokkal finomabb.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 1 tepsi (kb. 20x30cm)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • egy csipet
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • kb. 2,5 dl tej
  • kb. 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • egy csipet
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve
  • pár csepp rumaroma (elhagyható)

Elkészítés:

Tészta:
  • A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a keményítőt, a sütőport és jól elkeverjük.Közben a tojásokat ketté választjuk.
  • A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, beletesszük aszobahőmérsékletű vajat, a sót és a citromhéjat is.
  • A fehérjéből pedig egy pici sóval kemény habot verünk. A tojássárgás keverékhezhozzáadjuk a liszteset, majd miután egyneművé vált az előzőleg keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, (kb. 20x30cm-es), és előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt, 170°-on készre sütjük.
  • Amíg a tészta kihűl elkészítjük a krémet is.
Krém:
  • Kb. 1 dl hideg tejbe elkeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot,a cukrot és a sót is. A megmaradt kb. 1,5 dl tejet felforraljuk, majd óvatosan,fokozatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és folyamatosan kevergetve, addigfőzzük, míg be nem sűrűsödik.
  • A tűzről levéve belekeverjük a citromlevet, héjat, és ízlésszerint a rumaromát is.
  • Amíg a krém kihűl a tejszínhabot keményre verjük, és a teljesen hideg krémbe beleforgatjuk.
Összeállítás:
  • Amikor mind a tésztánk, mind pedig a krémünk kellően hideg,akkor a tésztát ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel a tetejét pedig porcukorral megszórjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Gyors elkészülő vendégváró sütemény, amely sokáig fogyasztható (ha marad).

Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .