Igazi csemege a hideg, téli napokra.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb alma
  • 1 marék dió
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék aszalt sárgabarack
  • 1 marék aszalt szilva
  • 4 kis kocka vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 1 ek. rumaroma
  • 2 ek. lekvár (én általában szilvalekvárt használok)

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk és a közepükbe egy nagy, kör alakú lyukat vágunk, úgy, hogy az almánk ne repedjen szét, és alul ne keletkezzen rajta lyuk, de jó sok töltelék férjen bele.
  • A diót, mazsolát, aszalt szilvát, aszalt barackot felaprítjuk. Fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral és rumaromával ízesítjük. Hozzákanalazzuk a lekvárt és jól összekeverjük.
  • Az almákat megtöltjük.
  • Egy tepsibe ujjnyi vizet töltünk, és beleállítjuk a megtöltött almákat. Minden alma tetejére egy kis kocka vajat rakunk, ettől szépen meg fog pirulni a teteje.
  • 180°-on előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt puhára sütjük.
  • Sütés után leöntjük a vizet az almák alól, kihűtjük és hidegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .