Igazi csemege a hideg, téli napokra.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb alma
  • 1 marék dió
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék aszalt sárgabarack
  • 1 marék aszalt szilva
  • 4 kis kocka vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 1 ek. rumaroma
  • 2 ek. lekvár (én általában szilvalekvárt használok)

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk és a közepükbe egy nagy, kör alakú lyukat vágunk, úgy, hogy az almánk ne repedjen szét, és alul ne keletkezzen rajta lyuk, de jó sok töltelék férjen bele.
  • A diót, mazsolát, aszalt szilvát, aszalt barackot felaprítjuk. Fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral és rumaromával ízesítjük. Hozzákanalazzuk a lekvárt és jól összekeverjük.
  • Az almákat megtöltjük.
  • Egy tepsibe ujjnyi vizet töltünk, és beleállítjuk a megtöltött almákat. Minden alma tetejére egy kis kocka vajat rakunk, ettől szépen meg fog pirulni a teteje.
  • 180°-on előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt puhára sütjük.
  • Sütés után leöntjük a vizet az almák alól, kihűtjük és hidegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .