Igazi csemege a hideg, téli napokra.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb alma
  • 1 marék dió
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék aszalt sárgabarack
  • 1 marék aszalt szilva
  • 4 kis kocka vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 1 ek. rumaroma
  • 2 ek. lekvár (én általában szilvalekvárt használok)

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk és a közepükbe egy nagy, kör alakú lyukat vágunk, úgy, hogy az almánk ne repedjen szét, és alul ne keletkezzen rajta lyuk, de jó sok töltelék férjen bele.
  • A diót, mazsolát, aszalt szilvát, aszalt barackot felaprítjuk. Fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral és rumaromával ízesítjük. Hozzákanalazzuk a lekvárt és jól összekeverjük.
  • Az almákat megtöltjük.
  • Egy tepsibe ujjnyi vizet töltünk, és beleállítjuk a megtöltött almákat. Minden alma tetejére egy kis kocka vajat rakunk, ettől szépen meg fog pirulni a teteje.
  • 180°-on előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt puhára sütjük.
  • Sütés után leöntjük a vizet az almák alól, kihűtjük és hidegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Az ősz legfinomabb ízei bújnak meg ebben a tortában, amelyek tökéletes kiegészítései egy borús, szürke hétköznapnak is.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.