Régóta kerestem a tökéletes zsúrpogácsa receptet, de valahogy soha sem volt az igazi. Így jött létre ez a recept, amely minden szempontból megfelelő.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 1 közepesen nagy tepsi

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csapott ek.
  • 15 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 1 db tojás sárgája
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrjuk. Igény szerinti méretre kinyújtjuk. Ügyeljünk arra, hogy kicsit vastagabbra hagyjuk, mert nem fog növekedni.
  • A tetejét megkenjük a tojássárgájával. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 

Fanni Fanni

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Falatnyi pizzák. Akár snack-ként is megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .