Régóta kerestem a tökéletes zsúrpogácsa receptet, de valahogy soha sem volt az igazi. Így jött létre ez a recept, amely minden szempontból megfelelő.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 1 közepesen nagy tepsi

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csapott ek.
  • 15 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 1 db tojás sárgája
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrjuk. Igény szerinti méretre kinyújtjuk. Ügyeljünk arra, hogy kicsit vastagabbra hagyjuk, mert nem fog növekedni.
  • A tetejét megkenjük a tojássárgájával. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 

Fanni Fanni

Nagyon puha a tésztája a túrónak köszönhetően, a hagyma pedig pikáns ízt kölcsönöz neki.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..