Gyors, mutatós vendégváró, ha hirtelen kell valamit készítened.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés: 1 óra
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 20 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1,5 - 2 dl tej
  • 2 ek. tejföl
  • 4 dkg friss élesztő
  • pici cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 2 csapott kk.

A kenéshez, töltéshez:

  • 2 db metélőhagymás tömlős sajt
  • 1 csomag szalámi

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Beletesszük a tejfölt,tojássárgáját, sót és vajat is. Majd közepesen puha, rugalmas tésztát készítünk.
  • Meleg helyen letakarva, kb. 1 órán keresztül duplájára kelesztjük.
  • Ha megkelt 2 részre osztjuk. 1-1 részt vékonyra nyújtunk, éskb. 2 cm széles, 10-15 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  • A csíkokat megkenjük tömlőssajttal, és végig rakjuk szalámiszeletekkel, úgy, hogy a szalámik csak a tésztacsík közepéig érjenek. Picit megszórjuk reszelt sajttal, majd a tészta alsó felét ráhatjuk a felsőre.(Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mintha egy „sínben” lennének a szalámik)
  • Szorosan feltekerjük, így csiga formát kapunk belőle.Ügyeljünk, hogy a tészta végét a csiga alá rakjuk, így meg fogja tartani a formáját.
  • Előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

Gyorsan elkészülő, finom és egészséges ropogtatni való az esti film mellé.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .