Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 db kicsit szikkadtabb zsemle
  • 3 db tojás
  • liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • tej
  • olaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

  • Egy tepsiben egy pár csepp olajat elkenünk. A sütőt előmelegítjük 170 °-ra. Közben a szikkadt zsemléket felkockázzuk, és a már előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
  • A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejet, és sóval, borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük. Miután a zsemlekockák kihűltek, beleforgatjuk. Ezt követően annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gombócok, amiket formálunk belőle jól összeálljanak.
    Ízlés szerint apróra vágott petrezselymet is adhatunk hozzá, de ezt akár ki is hagyhatjuk.
  • Az elkészült gombócokat forrásban lévő, picit sós vízben megfőzzük, amihez adunk egy pár csepp olajat is. Akkor van kész, amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére.

 

Fanni Fanni

Kiváló köret, szinte bármilyen hús mellé, hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .