Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 db kicsit szikkadtabb zsemle
  • 3 db tojás
  • liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • tej
  • olaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

  • Egy tepsiben egy pár csepp olajat elkenünk. A sütőt előmelegítjük 170 °-ra. Közben a szikkadt zsemléket felkockázzuk, és a már előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
  • A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejet, és sóval, borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük. Miután a zsemlekockák kihűltek, beleforgatjuk. Ezt követően annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gombócok, amiket formálunk belőle jól összeálljanak.
    Ízlés szerint apróra vágott petrezselymet is adhatunk hozzá, de ezt akár ki is hagyhatjuk.
  • Az elkészült gombócokat forrásban lévő, picit sós vízben megfőzzük, amihez adunk egy pár csepp olajat is. Akkor van kész, amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére.

 

Fanni Fanni

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Kiváló köret, szinte bármilyen hús mellé, hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..