Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 db kicsit szikkadtabb zsemle
  • 3 db tojás
  • liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • tej
  • olaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

  • Egy tepsiben egy pár csepp olajat elkenünk. A sütőt előmelegítjük 170 °-ra. Közben a szikkadt zsemléket felkockázzuk, és a már előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
  • A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejet, és sóval, borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük. Miután a zsemlekockák kihűltek, beleforgatjuk. Ezt követően annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gombócok, amiket formálunk belőle jól összeálljanak.
    Ízlés szerint apróra vágott petrezselymet is adhatunk hozzá, de ezt akár ki is hagyhatjuk.
  • Az elkészült gombócokat forrásban lévő, picit sós vízben megfőzzük, amihez adunk egy pár csepp olajat is. Akkor van kész, amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére.

 

Fanni Fanni

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .