Instagram

Follow Me!

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Hozzávalók 2 főre:

  • 20-30 dkg kelbimbó
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • víz/alaplé
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A kelbimbót megtisztítjuk a külső héjától. Majd sóval, borssal ízesített vízben puhára főzzük. Körülbelül 20 perc alatt. Ha esetleg van alaplevünk, akkor azzal is dolgozhatunk, ettől csak finomabb lesz.

Ha megfőtt, akkor leszűrjük és hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.
A zúzott fokhagymát belekeverjük a joghurtba és egy picit megsózzuk. Ezzel öntjük le a kelbimbókat és a végén megszórjuk reszelt sajttal.

Otthon ízei Otthon ízei

A bacon egy roppanós kabátot ad a gombának, a sajt pedig krémessé, lággyá teszi.

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..