Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 20 - 30 dkg kelbimbó
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • víz/alaplé
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A kelbimbót megtisztítjuk a külső héjától. Majd sóval, borssal ízesített vízben puhára főzzük. Körülbelül 20 perc alatt. Ha esetleg van alaplevünk, akkor azzal is dolgozhatunk, ettől csak finomabb lesz.
  • Ha megfőtt, akkor leszűrjük és hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.
    A zúzott fokhagymát belekeverjük a joghurtba és egy picit megsózzuk. Ezzel öntjük le a kelbimbókat és a végén megszórjuk reszelt sajttal.
Fanni Fanni

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Egyszerű és egészséges fogás, ami önálló ételként, vagy akár köretként is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .