Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 20 - 30 dkg kelbimbó
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • víz/alaplé
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A kelbimbót megtisztítjuk a külső héjától. Majd sóval, borssal ízesített vízben puhára főzzük. Körülbelül 20 perc alatt. Ha esetleg van alaplevünk, akkor azzal is dolgozhatunk, ettől csak finomabb lesz.
  • Ha megfőtt, akkor leszűrjük és hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.
    A zúzott fokhagymát belekeverjük a joghurtba és egy picit megsózzuk. Ezzel öntjük le a kelbimbókat és a végén megszórjuk reszelt sajttal.
Fanni Fanni

Nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a medvehagyma és a besamel együttese.

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

Sokak kedvence, amely a legtöbb mártás köreteként megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .