Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 20 - 30 dkg kelbimbó
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • víz/alaplé
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A kelbimbót megtisztítjuk a külső héjától. Majd sóval, borssal ízesített vízben puhára főzzük. Körülbelül 20 perc alatt. Ha esetleg van alaplevünk, akkor azzal is dolgozhatunk, ettől csak finomabb lesz.
  • Ha megfőtt, akkor leszűrjük és hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.
    A zúzott fokhagymát belekeverjük a joghurtba és egy picit megsózzuk. Ezzel öntjük le a kelbimbókat és a végén megszórjuk reszelt sajttal.
Fanni Fanni
megosztás

Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.