Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 25 minutes
Összesen: 45 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db közepes méretű édesburgonya
  • kb. 15 dkg teavaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint rozmaring

Elkészítés:

  • A batátákat alaposan megmossuk, a héjukat lekefézzük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 20-25 perc alatt elősütjük.
  • Várunk pár percet, hogy kihűljön, majd az édesburgonyákat körülbelül egyenlő távolságokra bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. (Esetleg ehhez segítségül használhatunk 2 vágodászkát/fakanalat vagy bármi hasonló tárgyat, amit a batáta szélére teszünk, és így nem vágjuk be túl mélyen.)
  • Ezt követően egy lapát segítségével újra a tepsibe helyezzük őket. Közben a teavajat felolvasztjuk és ízlés szerint sóval, borssal, rozmaringgal és zúzott fokhagymával ízesítjük.  Meglocsoljuk ezzel a tulajdonképpen rögtönzött fűszervajjal és igény szerint ropogóssá sütjük.
  • Köretként kínáljuk, de esetleg sajttal megszórva önálló ételként is megállhatja a helyét.

Fanni Fanni

Sokak kedvence, amely a legtöbb mártás köreteként megállja a helyét.

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

A gasztronómia egyik nagy kihívása. Tojásimádóknak kötelező!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .