Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Összesen: 45 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db közepes méretű édesburgonya
  • kb. 15 dkg teavaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint rozmaring

Elkészítés:

  • A batátákat alaposan megmossuk, a héjukat lekefézzük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 20-25 perc alatt elősütjük.
  • Várunk pár percet, hogy kihűljön, majd az édesburgonyákat körülbelül egyenlő távolságokra bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. (Esetleg ehhez segítségül használhatunk 2 vágodászkát/fakanalat vagy bármi hasonló tárgyat, amit a batáta szélére teszünk, és így nem vágjuk be túl mélyen.)
  • Ezt követően egy lapát segítségével újra a tepsibe helyezzük őket. Közben a teavajat felolvasztjuk és ízlés szerint sóval, borssal, rozmaringgal és zúzott fokhagymával ízesítjük.  Meglocsoljuk ezzel a tulajdonképpen rögtönzött fűszervajjal és igény szerint ropogóssá sütjük.
  • Köretként kínáljuk, de esetleg sajttal megszórva önálló ételként is megállhatja a helyét.

Fanni Fanni

Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .