Instagram

Follow Me!

Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db közepes méretű édesburgonya
  • kb. 15 dkg teavaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint rozmaring

Elkészítés:

A batátákat alaposan megmossuk, a héjukat lekefézzük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 20-25 perc alatt elősütjük.

Várunk pár percet, hogy kihűljön, majd az édesburgonyákat körülbelül egyenlő távolságokra bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. (Esetleg ehhez segítségül használhatunk 2 vágodászkát/fakanalat vagy bármi hasonló tárgyat, amit a batáta szélére teszünk, és így nem vágjuk be túl mélyen.)

Ezt követően egy lapát segítségével újra a tepsibe helyezzük őket. Közben a teavajat felolvasztjuk és ízlés szerint sóval, borssal, rozmaringgal és zúzott fokhagymával ízesítjük.  Meglocsoljuk ezzel a tulajdonképpen rögtönzött fűszervajjal és igény szerint ropogóssá sütjük.

Köretként kínáljuk, de esetleg sajttal megszórva önálló ételként is megállhatja a helyét.

Otthon ízei Otthon ízei

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Gyors, könnyű nyári étel, az egyik kedvenc vacsoránk, amit szívesen fogyasztunk a kertben ücsörögve nyári estéken.

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..