Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 2 óra
Összesen: 2 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 2 db nagyobb lilahagyma
  • 4 - 5 vékeony szelet szalonna
  • 30 dkg sajt
  • 20 - 30 dkg füstölt kolbász
  • 5 - 6 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A húst 1 centinként bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a hús egyben maradjon. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, ízlés szerint ételízesítővel beszórjuk. Egy pici olajjal meglocsoljuk, letakarjuk és 2-3 órára félretesszük.
  • A tölteléknek szánt sajtot vastagabb, a szalonnát vékonyabb szeletekre vágjuk. A kolbászt és a hagymát felkarikázzuk.
  • A zsebeket a hagymával, szalonnával, kolbásszal és sajttal változó sorrendben töltjük meg. A húst ízlés szerint újra meghintjük a fenti fűszerekkel, és néhány zsebbe fokhagymát is dugdosunk.
  • Egy tepsibe helyezzük. Pici olajat és körülbelül 2 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük.
  • Tipp: a tetejére pluszban karikázhatunk hagymát.
  • 180°-on körülbelül 2-2,5 óra alatt készre sütjük.
  • A fóliát az utolsó fél-1 órában vesszük csak le, amikor már kellően megpuhult a húsunk és csak pirítani akarjuk.

 

Fanni Fanni

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Igazi szaftos, omlós marhahús, amely egy szelet forró, puha kenyérrel tunkolgatva a legtökéletesebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .