Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 2 óra
Összesen: 2 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 2 db nagyobb lilahagyma
  • 4 - 5 vékeony szelet szalonna
  • 30 dkg sajt
  • 20 - 30 dkg füstölt kolbász
  • 5 - 6 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A húst 1 centinként bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a hús egyben maradjon. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, ízlés szerint ételízesítővel beszórjuk. Egy pici olajjal meglocsoljuk, letakarjuk és 2-3 órára félretesszük.
  • A tölteléknek szánt sajtot vastagabb, a szalonnát vékonyabb szeletekre vágjuk. A kolbászt és a hagymát felkarikázzuk.
  • A zsebeket a hagymával, szalonnával, kolbásszal és sajttal változó sorrendben töltjük meg. A húst ízlés szerint újra meghintjük a fenti fűszerekkel, és néhány zsebbe fokhagymát is dugdosunk.
  • Egy tepsibe helyezzük. Pici olajat és körülbelül 2 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük.
  • Tipp: a tetejére pluszban karikázhatunk hagymát.
  • 180°-on körülbelül 2-2,5 óra alatt készre sütjük.
  • A fóliát az utolsó fél-1 órában vesszük csak le, amikor már kellően megpuhult a húsunk és csak pirítani akarjuk.

 

Fanni Fanni

Könnyed halétel, ami spárga szezonban kihagyhatatlan.

A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

Egyszerű elkészítési módja a halnak. Belül omlós halhús, kívül roppanós bunda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .