Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 2 óra
Összesen: 2 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 2 db nagyobb lilahagyma
  • 4 - 5 vékeony szelet szalonna
  • 30 dkg sajt
  • 20 - 30 dkg füstölt kolbász
  • 5 - 6 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A húst 1 centinként bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a hús egyben maradjon. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, ízlés szerint ételízesítővel beszórjuk. Egy pici olajjal meglocsoljuk, letakarjuk és 2-3 órára félretesszük.
  • A tölteléknek szánt sajtot vastagabb, a szalonnát vékonyabb szeletekre vágjuk. A kolbászt és a hagymát felkarikázzuk.
  • A zsebeket a hagymával, szalonnával, kolbásszal és sajttal változó sorrendben töltjük meg. A húst ízlés szerint újra meghintjük a fenti fűszerekkel, és néhány zsebbe fokhagymát is dugdosunk.
  • Egy tepsibe helyezzük. Pici olajat és körülbelül 2 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük.
  • Tipp: a tetejére pluszban karikázhatunk hagymát.
  • 180°-on körülbelül 2-2,5 óra alatt készre sütjük.
  • A fóliát az utolsó fél-1 órában vesszük csak le, amikor már kellően megpuhult a húsunk és csak pirítani akarjuk.

 

Fanni Fanni
megosztás

A májas ételek kedvezőinek kötelező kipróbálni. Gyorsan elkészül és igazán finom.

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .