Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 fej fejes saláta
  • 8 - 10 dl tej
  • 20 - 30 dkg császár szalonna + házi füstölt szalonna vegyesen (ha esetleg van terpertő a közelben, akkor édemes abból is beletenni)
  • 10 - 15 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • A salátát alaposan megmossuk, leveleire bontjuk és egy mély tálba helyezzük. Ízlés szerint egy picit megsózzuk.
  • A szalonnát apró kockákra vágjuk és jól megpirítjuk és a kisült zsiradék egy részével együtt a salátára borítjuk. Közben a tejet egy edényben felforraljuk. A sajtot szintét apró kockára vágjuk és a salátára tesszük. Mikor a tej felforrt, akkor a salátát a tejjel leborítjuk, jól átkeverjük.
  • Még forrón, kenyérrel fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Bizonyára senkinek sem kell külön bemutatni ezt a harmonikus, ámbár különleges ízvilággal rendelkező görög nemzeti ételt.

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .