Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 fej fejes saláta
  • 8 - 10 dl tej
  • 20 - 30 dkg császár szalonna + házi füstölt szalonna vegyesen (ha esetleg van terpertő a közelben, akkor édemes abból is beletenni)
  • 10 - 15 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • A salátát alaposan megmossuk, leveleire bontjuk és egy mély tálba helyezzük. Ízlés szerint egy picit megsózzuk.
  • A szalonnát apró kockákra vágjuk és jól megpirítjuk és a kisült zsiradék egy részével együtt a salátára borítjuk. Közben a tejet egy edényben felforraljuk. A sajtot szintét apró kockára vágjuk és a salátára tesszük. Mikor a tej felforrt, akkor a salátát a tejjel leborítjuk, jól átkeverjük.
  • Még forrón, kenyérrel fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Omlós halhús, ropogós külső, mennyei illatok.

Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .