Az édes és a sós nagyon kellemes összhangba kerül abben a gyorsan elkészülő különlegességben.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 12 db

Eszközök:

  • 1 db 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 4 ek olaj
  • 1 csipet
  • 2 ek cukor

A "töltéshez"

  • 20 dkg bacon

Elkészítés:

  • Először a palacsintát kell elkészítenünk. A tészta hozzávalóit alaposan, csomómentesre összekeverjük, majd egy serpenyőben pici zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A fenti adagból 10-12 db palacsintátkell kapnunk.
  • A bacon szeletek mindkét oldalát megpirítjuk még ropogós nem lesz.
  • Az összeállításhoz egy tányérba helyezzük az első palacsintát,amire bacon, majd újabb palacsinta újabb bacon követi, igény szerinti mennyiségben/magasságban.
  • A tetejét juharsziruppal locsoljuk meg.
Fanni Fanni
megosztás

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom. Vendégvárónak is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.