Az édes és a sós nagyon kellemes összhangba kerül abben a gyorsan elkészülő különlegességben.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 12 db

Eszközök:

  • 1 db 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 4 ek olaj
  • 1 csipet
  • 2 ek cukor

A "töltéshez"

  • 20 dkg bacon

Elkészítés:

  • Először a palacsintát kell elkészítenünk. A tészta hozzávalóit alaposan, csomómentesre összekeverjük, majd egy serpenyőben pici zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A fenti adagból 10-12 db palacsintátkell kapnunk.
  • A bacon szeletek mindkét oldalát megpirítjuk még ropogós nem lesz.
  • Az összeállításhoz egy tányérba helyezzük az első palacsintát,amire bacon, majd újabb palacsinta újabb bacon követi, igény szerinti mennyiségben/magasságban.
  • A tetejét juharsziruppal locsoljuk meg.
Fanni Fanni
megosztás

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy „mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.

Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.