Bacon, gomba, sajt, tejföl, fokhagyma….

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 2 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 1 - 1,5 kg sertéscomb/ tarja
  • 20 dkg bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt köménymag
  • ízlés szerint mustár

Gomba:

  • 5 - 6 db nagyobb gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

A krumplihoz:

  • 7 - 8 db krumpli
  • zsiradék

Reszelt sajt


Elkészítés:

  • A húst apró kockára vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel, mustárral, köménnyel és fokhagymával ízlés szerint fűszerezzük.
  • Közben a bacont felaprítjuk és egy kevés zsiradékon ropogósra pirítjuk. Kiszedjük és félre tesszük.
  • A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a 2 fej, csíkokra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
  • Majd ezt követően hozzáadjuk  a fűszerezett húst is és ha szükséges még adunk hozzá vajat. Öntünk alá kb. 0,5-1 dl vizet és fedő alatt, amíg a víz el nem fő és a hús meg nem puhul, takarék lángon főzzük. Ha a levét elfőtte, akkor szükség esetén olaj/ vaj hozzáadásával, fedő nélkül jól lepirítjuk. A végén hozzákeverjük a félretett bacon-t is.
  • Közben a gombát és a hagymát csíkokra, szeletekre vágjuk. A hagymát egy kis zsiradékban előpirítjuk, ha kicsit megpuhult, akkor  hozzáadjuk a gombát, befűszerezzük és addig sütjük, míg el nem fő a leve.
  • A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockára vágjuk és zsiradékban kisütjük.  Majd a húshoz keverjük.
  • A találáskor egy tányérba szedünk a hússal összekevert krumpliból, ráhelyezzük a hagymás gombát, lecsepegtetjük fokhagymás tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

 

Fanni Fanni
megosztás

Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Ha igazi olasz ízekre vágysz, muszáj kipróbálnod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .