Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 1 óra
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 8 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 tk.
  • 3 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 2 - 3 db natúr tömlős krémsajt
  • kb. 15 - 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 2 db lilahagyma
  • 15 - 20 dkg sajt
  • kb. 15 dkg sonka (elhagyható)

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • pár szem napraforgó mag

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a lágy halmazállapotú vajat és jól összegyúrjuk, bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, körülbelül 50-60 percig kelesztjük és pihentetjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
  • A hagyma pikánsabb lesz, ha 1 evőkanál olíva olajon egy picit megfuttatjuk.
  • A zöldségkeveréket egy tálba tesszük, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi őket, és körülbelül 10 perc alatt mikróban megpároljuk, majd egy szűrőben lecsepegtetjük. A sajtot lereszeljük.
  • Ha a tésztánk megkelt egy lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük sajtkrémmel.
  • Ha sonkát is használunk, akkor ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd újra megkenjük sajtkrémmel. Rászórjuk az előre megpárolt zöldségeket és a megfuttatott hagymát. Vastagon meghintjük reszelt sajttal. Feltekerjük és háromszögekre vágjuk.
  • Vajjal kikent és lisztezett tepsibe tesszük.
  • A tetejét tojással megkenjük, sajttal és napraforgómaggal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben 180°-on 25-30 perc alatt arany-barnára sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Gyors sós sütemény egyszerűen, ami vendégvárónak is kiváló.

Az egyik kedvenc gombánk, amely rántva is kiváló.

Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .