Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Pihentetés: 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra50 percperc
Adag: 8db
Hozzávalók:
A tésztához:
25dkgliszt
2dkgélesztő
2dltej
1csipetcukor
1tk.só
3dkgvaj
A töltelékhez:
2 - 3dbnatúr tömlős krémsajt
kb. 15 - 20dkgfagyasztott mexikói zöldségkeverék
2dblilahagyma
15 - 20dkgsajt
kb. 15dkgsonka (elhagyható)
A tetejére:
1dbtojás
10dkgreszelt sajt
pár szemnapraforgó mag
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a lágy halmazállapotú vajat és jól összegyúrjuk, bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, körülbelül 50-60 percig kelesztjük és pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
A hagyma pikánsabb lesz, ha 1 evőkanál olíva olajon egy picit megfuttatjuk.
A zöldségkeveréket egy tálba tesszük, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi őket, és körülbelül 10 perc alatt mikróban megpároljuk, majd egy szűrőben lecsepegtetjük. A sajtot lereszeljük.
Ha a tésztánk megkelt egy lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük sajtkrémmel.
Ha sonkát is használunk, akkor ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd újra megkenjük sajtkrémmel. Rászórjuk az előre megpárolt zöldségeket és a megfuttatott hagymát. Vastagon meghintjük reszelt sajttal. Feltekerjük és háromszögekre vágjuk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe tesszük.
A tetejét tojással megkenjük, sajttal és napraforgómaggal szórjuk meg.
Előmelegített sütőben 180°-on 25-30 perc alatt arany-barnára sütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…