Gyors, könnyű nyári étel, az egyik kedvenc vacsoránk, amit szívesen fogyasztunk a kertben ücsörögve nyári estéken.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Pihenés 10 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db cukkini
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. zabpehely
  • 2 - 3 ek. zabpehely liszt
  • 2 ek, kókuszzsír
  • 2 ek. natúr joghurt
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • opcionális: egy pici reszelt trappistát vagy parmezánt is hozzáadni

Elkészítés:

  • A cukkinit alaposan átmossuk, a végeit levágjuk, a többi részét pedig nagyobb lyukú reszelő segítségével egy tálba reszeljük és jól besózzuk. A sózást követően egy picit félretesszük (10-20 perc), és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  • Miután ez megtörtént jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és ízesítjük őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a tojást, a 3 evőkanál zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a kókuszzsírt és a 2 evőkanál natúr joghurtot. Jól elkeverjük, és ügyeljünk arra, hogy megfelelő sűrűségű, ne túl híg tésztát kapjunk.
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy evőknál segítségével megformáljuk a lángosokat. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • A tetejét fokhagymás tejföllel megkenjük, nálunk ezek felül került rá feta sajt és apró kockára vágott paradicsom.

Fanni Fanni

Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

Köretként, vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

Hozzászólások
    • Kedves Mamen sanz!

      Köszönöm a kedves szavakat! Igyekszem változatos recepteket hozni!

      Üdvözlettel,
      Fanni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..