Gyors, könnyű nyári étel, az egyik kedvenc vacsoránk, amit szívesen fogyasztunk a kertben ücsörögve nyári estéken.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihenés 10 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db cukkini
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. zabpehely
  • 2 - 3 ek. zabpehely liszt
  • 2 ek, kókuszzsír
  • 2 ek. natúr joghurt
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • opcionális: egy pici reszelt trappistát vagy parmezánt is hozzáadni

Elkészítés:

  • A cukkinit alaposan átmossuk, a végeit levágjuk, a többi részét pedig nagyobb lyukú reszelő segítségével egy tálba reszeljük és jól besózzuk. A sózást követően egy picit félretesszük (10-20 perc), és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  • Miután ez megtörtént jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és ízesítjük őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a tojást, a 3 evőkanál zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a kókuszzsírt és a 2 evőkanál natúr joghurtot. Jól elkeverjük, és ügyeljünk arra, hogy megfelelő sűrűségű, ne túl híg tésztát kapjunk.
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy evőknál segítségével megformáljuk a lángosokat. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • A tetejét fokhagymás tejföllel megkenjük, nálunk ezek felül került rá feta sajt és apró kockára vágott paradicsom.

Fanni Fanni

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Hozzászólások
    • Kedves Mamen sanz!

      Köszönöm a kedves szavakat! Igyekszem változatos recepteket hozni!

      Üdvözlettel,
      Fanni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .