Instagram

Follow Me!

Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • fagyasztott zöldségmix (ha van friss zöldségünk, akkor természetesen annál finomabb lesz a rizsünk)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • körülbelül 5-6 dkg vaj

Elkészítés:

A rizst kimérjük, egy szűrőn átmossuk és egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vizet és a vajat.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és majoránnával. Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is. Lefedjük és sűrűn kevergetjük.

Ha elfőtte a vizét, akkor megkóstoljuk. Ha még roppan egy picit, akkor lefedve hagyjuk, tűz nélkül, és várjuk, hogy megpuhuljon.

Ha nagyon roppan, akkor egy pici vizet adunk még hozzá és tovább főzzük.

Közben a zöldségmixet lobogó, sós vízbe dobjuk és megpároljuk. Amikor a zöldségek elkészültek egy pici vajon megfuttatjuk őket és a már elkészült rizshez keverjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Kiváló köret, szinte bármilyen hús mellé, hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..