Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • fagyasztott zöldségmix (ha van friss zöldségünk, akkor természetesen annál finomabb lesz a rizsünk)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • kb. 5 - 6 dkg vaj

Elkészítés:

  • A rizst kimérjük, egy szűrőn átmossuk és egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vizet és a vajat.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és majoránnával. Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is. Lefedjük és sűrűn kevergetjük.
  • Ha elfőtte a vizét, akkor megkóstoljuk. Ha még roppan egy picit, akkor lefedve hagyjuk, tűz nélkül, és várjuk, hogy megpuhuljon.
  • Ha nagyon roppan, akkor egy pici vizet adunk még hozzá és tovább főzzük.
  • Közben a zöldségmixet lobogó, sós vízbe dobjuk és megpároljuk. Amikor a zöldségek elkészültek egy pici vajon megfuttatjuk őket és a már elkészült rizshez keverjük.

Fanni Fanni

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..