Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • fagyasztott zöldségmix (ha van friss zöldségünk, akkor természetesen annál finomabb lesz a rizsünk)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • kb. 5 - 6 dkg vaj

Elkészítés:

  • A rizst kimérjük, egy szűrőn átmossuk és egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vizet és a vajat.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és majoránnával. Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is. Lefedjük és sűrűn kevergetjük.
  • Ha elfőtte a vizét, akkor megkóstoljuk. Ha még roppan egy picit, akkor lefedve hagyjuk, tűz nélkül, és várjuk, hogy megpuhuljon.
  • Ha nagyon roppan, akkor egy pici vizet adunk még hozzá és tovább főzzük.
  • Közben a zöldségmixet lobogó, sós vízbe dobjuk és megpároljuk. Amikor a zöldségek elkészültek egy pici vajon megfuttatjuk őket és a már elkészült rizshez keverjük.

Fanni Fanni

Kiváló köret, szinte bármilyen hús mellé, hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .