Könnyed nyári tészta, ami nagyon gyorsan elkészül.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti tészta

A szószhoz:

  • 1 db közepes méretű cukkini
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg zöld pesztó
  • 1 db közepes fej hagyma
  • 15 dkg parmezán
  • 15 dkg trappista
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • zsiradék

A tetejére:

  • reszelt parmezán/trappista

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk és egy késes aprítóval felaprítjuk. Egy kevés zsiradékon megpirítjuk.
  • Közben a cukkinit és az aprítóba tesszük és hasonlóan járunk el, mint a hagyma esetében. Mindezt jól összepirítjuk. hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd beletesszük a pesztót is. Felöntjük a főzőtejszínnel, beletesszük a sajtokat, összeforraljuk, és a szósszal meg is vagyunk.
  • Időközben természetesen a tésztát már kifőztük, amit összeforgatunk a pesztós raguval.
  • Tálalásnál a tetejét reszelt trappistával vagy parmezánnal hintjük meg.
Fanni Fanni

Egy gyors és finom carbonara recept, ami az első elkészítést követően garantáltan bekerül a repertoárba.

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .