Könnyed nyári tészta, ami nagyon gyorsan elkészül.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 1 hour
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti tészta

A szószhoz:

  • 1 db közepes méretű cukkini
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg zöld pesztó
  • 1 db közepes fej hagyma
  • 15 dkg parmezán
  • 15 dkg trappista
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • zsiradék

A tetejére:

  • reszelt parmezán/trappista

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk és egy késes aprítóval felaprítjuk. Egy kevés zsiradékon megpirítjuk.
  • Közben a cukkinit és az aprítóba tesszük és hasonlóan járunk el, mint a hagyma esetében. Mindezt jól összepirítjuk. hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd beletesszük a pesztót is. Felöntjük a főzőtejszínnel, beletesszük a sajtokat, összeforraljuk, és a szósszal meg is vagyunk.
  • Időközben természetesen a tésztát már kifőztük, amit összeforgatunk a pesztós raguval.
  • Tálalásnál a tetejét reszelt trappistával vagy parmezánnal hintjük meg.
Fanni Fanni

Galuska egy kicsit másképp, sajtszószba burkolva.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .