Könnyed nyári tészta, ami nagyon gyorsan elkészül.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 4fő
Hozzávalók:
1csomagspagetti tészta
A szószhoz:
1db közepes méretű cukkini
2dlfőző tejszín
1gerezdfokhagyma
1üvegzöld pesztó
1dbközepes fej hagyma
15dkgparmezán
15dkg trappista
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintsó
zsiradék
A tetejére:
reszelt parmezán/trappista
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és egy késes aprítóval felaprítjuk. Egy kevés zsiradékon megpirítjuk.
Közben a cukkinit és az aprítóba tesszük és hasonlóan járunk el, mint a hagyma esetében. Mindezt jól összepirítjuk. hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd beletesszük a pesztót is. Felöntjük a főzőtejszínnel, beletesszük a sajtokat, összeforraljuk, és a szósszal meg is vagyunk.
Időközben természetesen a tésztát már kifőztük, amit összeforgatunk a pesztós raguval.
Tálalásnál a tetejét reszelt trappistával vagy parmezánnal hintjük meg.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…