A gorgonzola nagyon jól harmonizál a füstölt lazaccal, amit a cukkini lágysága tesz teljessé.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 csomag pappardelle tészta (450g)
  • 3 csomag füstölt lazac szelet (150g)
  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • egy csipetnyi parmezán
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • olaj
  • 10 - 15 dkg gorgonzola
  • 2 - 3 dl főzőtejszín
  • koktélparadicsom

Elkészítés:

  • A cukkinit nagylyukú reszelő segítségével lereszeljük, majd egy serpenyőben pár csepp olajon puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymákat is. Mikor kellően megpuhult főzőtejszínnel felöntjük, és a lereszelt gorgonzolával, valamint a parmezánnal besűrítjük, összeforraljuk.
  • Közben a tésztát lobogó, sós vízben, pár csepp olaj hozzáadásával készre főzzük. A füstölt lazacot apró kockára vágjuk, majd néhány csepp olajat felhevítünk, és azon egy picit megfuttatjuk. Ha a tészta megfőtt, a szósszal jó összeforgatjuk.
  • A lazac visszamaradt zsiradékában néhány szem koktélparadicsomot elfelezünk és egy picit megfuttatunk. A tálalásnál a tésztára igény szerint lazacdarabokat teszünk, ráhelyezzük a koktélparadicsomokat, megszórjuk friss petrezselyemmel, egy pici parmezánnal, és ízlés szerint citrommal fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Galuska egy kicsit másképp, sajtszószba burkolva.

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .