Kedvenc főzelékeink egyike.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • egy csipet cukor
  • 3 - 4 ek. liszt
  • 3 - 4 ek. olaj
  • 330 g tejföl

Elkészítés:

  • A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk és egy fazékban feltesszük főni. Sóval, borssal, ételízesítővel és cukorral ízesítjük és puhára főzzük.
  • A 3-4 evőkanál lisztből és 3-4 evőkanál olajból rántást készítünk és besűrítjük a főzelékünket.
  • Hozzákeverjük a tejfölt és jól összeforraljuk.

Fanni Fanni

Az egyszerű rántott gomba helyett érdemes kipróbálni a juhtúrós változatot is.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .