Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 35 perc
Összesen: 55 perc
Adag: 1 kb. (20x30-as) tepsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj (hideg)
  • kb. 3 ek. víz
  • egy csipet

A töltelékhez:

  • 5 - 6 szál spárga
  • 15 - 20 dkg borsó
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 15 - 20 dkg reszelt sajt
  • 10 - 15 dkg császárszalonna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót. Hideg víz folyamatos adagolásával összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kocákra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a spárgát, a zöldborsót és 4-5 percig összesütjük őket.  A 4 tojást felütjük és villával felverjük. Hozzáadjuk a sajtot, a tejszínt, a petrezselymet és összekeverjük.
  • Keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt is.
  • Ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát a tepsi méretéhez igazítva kinyújtjuk ügyelve arra, hogy legyen pereme.
  • Előmelegített sütőben, 190°-on, körülbelül 5 percig elősütjük. Az elősütés után a tésztára szórjuk a borsós keveréket és felöntjük a tojásos egyveleggel. Sajttal megszórjuk a tetejét és 190°-os sütőben, 25-30 percig készre sütjük.

Megjegyzés:

Akkor van kész az ételünk, ha megmozgatjuk és már nem mozog a közepe, valamint, ha kissé megpirult.

Fanni Fanni
megosztás

Az egyik kedvenc gombánk, amely rántva is kiváló.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .