Nagyon szeretjük a túrógombócot, ezért most kikísérleteztem egy viszonylag egészségesebb változatot.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 4fő
Hozzávalók:
450gzsírszegény túró
2dbközepes méretű tojás
0,5dbcitrom reszelt héja (bio)
1tk.vanília aroma
10 - 12dkgzabliszt
ízlés szerintédesítő (nálam 10 dkg eritrit)
10 - 15dkgzabpehely (aprószemű)
1kis kockakókuszolaj
1kis üvegmeggybefőtt
Elkészítés:
A túrót egy sűrű szűrön áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat az eritritet és jól elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a zabpehelylisztet és egy jól formálható masszát kell kapnunk.
Ízlés szerinti méretű golyókat készítünk belőle, a közepébe pedig 1-1 meggyet helyezünk. Egy lábasban közben vizet forralunk és a gombócokat ebben kifőzzük. Körülbelül 3-4 perc alatt megfőnek, akkor van kész, mikor feljön a víz tetejére.
Amíg a gombócok kihűlnek addig egy pici kókuszzsíron megpirítjuk a zabpelyhet, majd ebbe forgatjuk bele a gomócokat.
A maradék meggyet egy edényben felteszünk főni, adunk hozzá egy pici édesítőt, és addig főzzük, össze nem tudjuk pépesíteni, így kapjuk meg a mártást.
Tálaláskor a gombócokra helyezünk egy picit a mártásból. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…