Nagyon szeretjük a túrógombócot, ezért most kikísérleteztem egy viszonylag egészségesebb változatot.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 450 g zsírszegény túró
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 0,5 db citrom reszelt héja (bio)
  • 1 tk. vanília aroma
  • 10 - 12 dkg zabliszt
  • ízlés szerint édesítő (nálam 10 dkg eritrit)
  • 10 - 15 dkg zabpehely (aprószemű)
  • 1 kis kocka kókuszolaj
  • 1 kis üveg meggybefőtt

Elkészítés:

  • A túrót egy sűrű szűrön áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat az eritritet és jól elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a zabpehelylisztet és egy jól formálható masszát kell kapnunk.
  • Ízlés szerinti méretű golyókat készítünk belőle, a közepébe pedig 1-1 meggyet helyezünk. Egy lábasban közben vizet forralunk és a gombócokat ebben kifőzzük. Körülbelül 3-4 perc alatt megfőnek, akkor van kész, mikor feljön a víz tetejére.
  • Amíg a gombócok kihűlnek addig egy pici kókuszzsíron megpirítjuk a zabpelyhet, majd ebbe forgatjuk bele a gomócokat.
  • A maradék meggyet egy edényben felteszünk főni, adunk hozzá egy pici édesítőt, és addig főzzük, össze nem tudjuk pépesíteni, így kapjuk meg a mártást.
  • Tálaláskor a gombócokra helyezünk egy picit a mártásból. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Fanni Fanni

Az ősz legfinomabb ízei bújnak meg ebben a tortában, amelyek tökéletes kiegészítései egy borús, szürke hétköznapnak is.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .