Nagyon szeretjük a túrógombócot, ezért most kikísérleteztem egy viszonylag egészségesebb változatot.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 450 g zsírszegény túró
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 0,5 db citrom reszelt héja (bio)
  • 1 tk. vanília aroma
  • 10 - 12 dkg zabliszt
  • ízlés szerint édesítő (nálam 10 dkg eritrit)
  • 10 - 15 dkg zabpehely (aprószemű)
  • 1 kis kocka kókuszolaj
  • 1 kis üveg meggybefőtt

Elkészítés:

  • A túrót egy sűrű szűrön áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat az eritritet és jól elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a zabpehelylisztet és egy jól formálható masszát kell kapnunk.
  • Ízlés szerinti méretű golyókat készítünk belőle, a közepébe pedig 1-1 meggyet helyezünk. Egy lábasban közben vizet forralunk és a gombócokat ebben kifőzzük. Körülbelül 3-4 perc alatt megfőnek, akkor van kész, mikor feljön a víz tetejére.
  • Amíg a gombócok kihűlnek addig egy pici kókuszzsíron megpirítjuk a zabpelyhet, majd ebbe forgatjuk bele a gomócokat.
  • A maradék meggyet egy edényben felteszünk főni, adunk hozzá egy pici édesítőt, és addig főzzük, össze nem tudjuk pépesíteni, így kapjuk meg a mártást.
  • Tálaláskor a gombócokra helyezünk egy picit a mártásból. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Fanni Fanni

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .