Instagram

Follow Me!

Nagyon szeretjük a túrógombócot, ezért most kikísérleteztem egy viszonylag egészségesebb változatot.

Hozzávalók:

  • 450 g zsírszegény túró
  • 2 közepes méretű tojás
  • fél bio citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília aroma
  • 10-12 dkg zabliszt
  • ízlés szerint édesítő (nálam 10 dkg eritrit)
  • 10-15 dkg zabpehely (aprószemű)
  • 1 kis kocka kókuszolaj
  • 1 kis üveg meggy befőtt

Elkészítés:

A túrót egy sűrű szűrön áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat az eritritet és jól elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a zabpehelylisztet és egy jól formálható masszát kell kapnunk.

Ízlés szerinti méretű golyókat készítünk belőle, a közepébe pedig 1-1 meggyet helyezünk. Egy lábasban közben vizet forralunk és a gombócokat ebben kifőzzük. Körülbelül 3-4 perc alatt megfőnek, akkor van kész, mikor feljön a víz tetejére.

Amíg a gombócok kihűlnek addig egy pici kókuszzsíron megpirítjuk a zabpelyhet, majd ebbe forgatjuk bele a gomócokat.

A maradék meggyet egy edényben felteszünk főni, adunk hozzá egy pici édesítőt, és addig főzzük, össze nem tudjuk pépesíteni, így kapjuk meg a mártást.

Tálaláskor a gombócokra helyezünk egy picit a mártásból. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Otthon ízei Otthon ízei

A kedvenc süteményeim egyike, amit mindig a nagynénim készít el nekem.

Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..