Finom, gyors, egészséges, banános.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 10 db

Hozzávalók:

  • 1 db érett banán
  • 0,5 csésze zabpehely
  • 2 - 3 ek. olvasztott vaj
  • étcsokoládé kockák (csökkentett cukortartalmú/diabetikus)

Elkészítés:

  • A banánt egy tálban, villa segítségével pépesre törjük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és az olvasztott vajat.
  • Jól összekeverjük.
  • Golyókat formálunk a masszából, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, majd kilapítjuk az ujjunk, vagy pedig egy kanál segítségével.
  • A közepükbe apró étcsokoládé kockát nyomunk.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 0,5 csésze zabpehely
  • 2-3 evőkanál olvasztott vaj
  • étcsokoládé kockák (csökkentett cukortartalmú/ diabetikus)

Elkészítés:

A banánt egy tálban, villa segítségével pépesre törjük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és az olvasztott vajat.

Jól összekeverjük.

Golyókat formálunk a masszából, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, majd kilapítjuk az ujjunk, vagy pedig egy kanál segítségével.

A közepükbe apró étcsokoládé kockát nyomunk.

Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Fanni Fanni

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .