Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Előkészület: 20 perc
20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 15 - 20 db

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg liszt
  • 1 kg alma
  • 4 dkg cukor
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Ízlés szerint  porcukorral és fahéjjal ízesítjük. Megvárjuk, hogy levet eresszen, majd kicsavarjuk és leöntjük.
  • Hozzáadjuk a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és lassanként a lisztet, amit előzetesen elkeverünk az 1 csomag sütőporral. Jól összekeverjük.
  • Az olajat felforrósítjuk, és egy közepes kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert az olajban fel fognak fújódni.
  • Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • Fogyaszthatjuk lekvárral, esetleg porcukorral.

Fanni Fanni

Nem túl egyszerű, de annál finomabb, csupa csokis sütemény. A barátom kedvence, így gyakran készül nálunk.

Ezzel az egyszerű és gyors recepttel bárki egy finom rétest varázsolhat a konyhába, amely össze sem hasonlítható a bolti réteslappal, és hasonló társaival.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .