Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Előkészület: 20 perc
20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 15 - 20 db

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg liszt
  • 1 kg alma
  • 4 dkg cukor
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Ízlés szerint  porcukorral és fahéjjal ízesítjük. Megvárjuk, hogy levet eresszen, majd kicsavarjuk és leöntjük.
  • Hozzáadjuk a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és lassanként a lisztet, amit előzetesen elkeverünk az 1 csomag sütőporral. Jól összekeverjük.
  • Az olajat felforrósítjuk, és egy közepes kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert az olajban fel fognak fújódni.
  • Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • Fogyaszthatjuk lekvárral, esetleg porcukorral.

Fanni Fanni

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .