A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Összesen: 55 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészt
  • 2 db camambert sajt
  • 20 - 30 dkg csiperke gomba
  • 1 csomag fekete erdei sonka (nagyobb csomag)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

  • A gombát alaposan megmossuk és egy késes aprítóval összezúzzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, amiben ezt az előzőleg felaprított gombát sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezve jól összepirítjuk.
  • Közben a kiolvadt leveles tésztánkat egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony vagy túl vastag.  Egy nagyobb négyzetet levágunk belőle, akkorát, hogy az majd később be tudja takarni a sajtunkat. (A sajtot rápróbálva ellenőrizhetjük) Erre ráfektetjük a fekete erdei sonkákat, majd ráhalmozzuk a gomba felét, beletesszük a sajtot és becsomagoljuk. Így teszünk a másik sajt esetében is. A kimaradt tésztából készíthetünk mintát a tetejére.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a felvert tojással a tetejét. Előmelegített sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Fanni Fanni

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .