Instagram

Follow Me!

A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db camambert sajt
  • 20-30 dkg csiperke gomba
  • 1 nagyobb csomag feketeerdei sonka
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk és egy késes aprítóval összezúzzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, amiben ezt az előzőleg felaprított gombát sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezve jól összepirítjuk.

Közben a kiolvadt leveles tésztánkat egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony vagy túl vastag.  Egy nagyobb négyzetet levágunk belőle, akkorát, hogy az majd később be tudja takarni a sajtunkat. (A sajtot rápróbálva ellenőrizhetjük) Erre ráfektetjük a fekete erdei sonkákat, majd ráhalmozzuk a gomba felét, beletesszük a sajtot és becsomagoljuk. Így teszünk a másik sajt esetében is. A kimaradt tésztából készíthetünk mintát a tetejére.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a felvert tojással a tetejét. Előmelegített sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

A megfuttatott hagyma egy érdekes ízvilágot ad neki.

A Kolbászáruháztól kapott grillmustár tette tökéletessé az idei első sütögetésünket.

Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..