A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 3 - 4 dl sör

Elkészítés:

  • A csirkecombot megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk, fokhagymával ízesítjük.
  • Egy tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkecombokat.
  • Ráöntjük a sört, alufóliával letakarjuk.
  • Előmelegített sütőbe helyezzük, 170°-ra.
  • A fólia alatt puhára sütjük körülbelül 30-40 perc alatt.
  • Ha megpuhult levesszük róla a fóliát, leöntjük a sört és megpirítjuk a húsokat.
  • Köretként krokettet, vagy krémsajtos paprikát készíthetünk.

Fanni Fanni

Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Egyszerűen elkészíthető különleges fogás, nagyon jól ropog a külseje, belül pedig finom, puha marad.

Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .