A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 3 - 4 dl sör

Elkészítés:

  • A csirkecombot megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk, fokhagymával ízesítjük.
  • Egy tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkecombokat.
  • Ráöntjük a sört, alufóliával letakarjuk.
  • Előmelegített sütőbe helyezzük, 170°-ra.
  • A fólia alatt puhára sütjük körülbelül 30-40 perc alatt.
  • Ha megpuhult levesszük róla a fóliát, leöntjük a sört és megpirítjuk a húsokat.
  • Köretként krokettet, vagy krémsajtos paprikát készíthetünk.

Fanni Fanni
megosztás

Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.