A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Összesen: 55 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészt
  • 2 db camambert sajt
  • 20 - 30 dkg csiperke gomba
  • 1 csomag fekete erdei sonka (nagyobb csomag)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

  • A gombát alaposan megmossuk és egy késes aprítóval összezúzzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, amiben ezt az előzőleg felaprított gombát sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezve jól összepirítjuk.
  • Közben a kiolvadt leveles tésztánkat egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony vagy túl vastag.  Egy nagyobb négyzetet levágunk belőle, akkorát, hogy az majd később be tudja takarni a sajtunkat. (A sajtot rápróbálva ellenőrizhetjük) Erre ráfektetjük a fekete erdei sonkákat, majd ráhalmozzuk a gomba felét, beletesszük a sajtot és becsomagoljuk. Így teszünk a másik sajt esetében is. A kimaradt tésztából készíthetünk mintát a tetejére.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a felvert tojással a tetejét. Előmelegített sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Könnyed halétel, ami spárga szezonban kihagyhatatlan.

Az édes és a sós nagyon kellemes összhangba kerül abben a gyorsan elkészülő különlegességben.

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .