Egy finom ragu, a szürke hétköznapokra.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 7 - 8 db nagyobb csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 1 csipet cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 - 3 csapott ek. őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  • A hagymát apró kockákra vágjuk és a  2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a 3 evőkanál pirospaprikát, elkeverjük és kevés vizet adunk hozzá.  Felforraljuk és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot.
  • Közben hagyjuk,hogy elfőjön és felaprítjuk a húst.
  • Egyszerűbb, ha filét használunk, így nem kell bajlódunk különösebben a hússal.
  • Ha csontos a csirkemellünk, akkor kifilézzük, leszedjük a bőrét és így aprítjuk fel. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz a húst, majd a fűszerezés következik.
  • Egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel és egy csipet cukorral. Hozzáforraljuk a  2 dl paradicsomlevet is.
  • A gombákat szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a ragunkhoz és azzal együtt főzzük tovább. Addig hagyjuk főni közepes lángon, amíg a hús és a gomba puha és omlós nem lesz.
  • A végén hozzáforraljuk a tejfölt, és galuskával tálaljuk.

Fanni Fanni
megosztás

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Ha igazi olasz ízekre vágysz, muszáj kipróbálnod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .