Egy finom ragu, a szürke hétköznapokra.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 7 - 8 db nagyobb csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 1 csipet cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 - 3 csapott ek. őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  • A hagymát apró kockákra vágjuk és a  2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a 3 evőkanál pirospaprikát, elkeverjük és kevés vizet adunk hozzá.  Felforraljuk és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot.
  • Közben hagyjuk,hogy elfőjön és felaprítjuk a húst.
  • Egyszerűbb, ha filét használunk, így nem kell bajlódunk különösebben a hússal.
  • Ha csontos a csirkemellünk, akkor kifilézzük, leszedjük a bőrét és így aprítjuk fel. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz a húst, majd a fűszerezés következik.
  • Egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel és egy csipet cukorral. Hozzáforraljuk a  2 dl paradicsomlevet is.
  • A gombákat szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a ragunkhoz és azzal együtt főzzük tovább. Addig hagyjuk főni közepes lángon, amíg a hús és a gomba puha és omlós nem lesz.
  • A végén hozzáforraljuk a tejfölt, és galuskával tálaljuk.

Fanni Fanni

A reszelt, pirított tepertő nagyon jól harmonizál a káposzta kellemes savanyú ízével. Forró házi kenyérrel a legfinomabb.

Bizonyára senkinek sem kell külön bemutatni ezt a harmonikus, ámbár különleges ízvilággal rendelkező görög nemzeti ételt.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .