Nagyon finom és gyors megoldás a rohanós hétköznapokra.

 

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • botmixer/turmix

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott zöldségmix (borsó, répa, fehérrépa, burgonya)
  • 2 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

A tetejére:

  • parmezán
  • roppanós rukkola
  • levesgyöngy

Elkészítés:

  • A fagyasztott zöldségmixet feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Nagyjából 15 perc alatt megfőzzük.
  • Egy botmixer segítségével pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
  • Hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínt, ez fogja lágyítani, krémesíteni.
  • A tetejére levesgyöngyöt, és reszelt parmezánt teszünk.
  • Számomra a krémlevesek legtöbbje elképzelhetetlen pirított rukkola nélkül. Ezt nagyon egyszerű elkészíteni. Forró olajba dobjuk a rukkolát, amikor is „sercegő”, picit pattogó hangot hallunk. Ha ez a hang el kezdhalkulni, akkor van kész. Nagyon figyelni kell, gyorsan meg tud égni! Egy szalévtára kiszedjük, hagyjuk, hogy lecsöpögjön és a levesre tesszük.
Fanni Fanni

A gombának számos felhasználási módja van, amelyek közül számunkra egyik legkedveltebb a gombakrémleves, ami nagyon jól passzol egy őszi ebédhez.

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .