A fagyasztott zöldségmixet feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Nagyjából 15 perc alatt megfőzzük.
Egy botmixer segítségével pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínt, ez fogja lágyítani, krémesíteni.
A tetejére levesgyöngyöt, és reszelt parmezánt teszünk.
Számomra a krémlevesek legtöbbje elképzelhetetlen pirított rukkola nélkül. Ezt nagyon egyszerű elkészíteni. Forró olajba dobjuk a rukkolát, amikor is „sercegő”, picit pattogó hangot hallunk. Ha ez a hang el kezdhalkulni, akkor van kész. Nagyon figyelni kell, gyorsan meg tud égni! Egy szalévtára kiszedjük, hagyjuk, hogy lecsöpögjön és a levesre tesszük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…