Nagyon finom és gyors megoldás a rohanós hétköznapokra.

 

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • botmixer/turmix

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott zöldségmix (borsó, répa, fehérrépa, burgonya)
  • 2 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

A tetejére:

  • parmezán
  • roppanós rukkola
  • levesgyöngy

Elkészítés:

  • A fagyasztott zöldségmixet feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Nagyjából 15 perc alatt megfőzzük.
  • Egy botmixer segítségével pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
  • Hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínt, ez fogja lágyítani, krémesíteni.
  • A tetejére levesgyöngyöt, és reszelt parmezánt teszünk.
  • Számomra a krémlevesek legtöbbje elképzelhetetlen pirított rukkola nélkül. Ezt nagyon egyszerű elkészíteni. Forró olajba dobjuk a rukkolát, amikor is „sercegő”, picit pattogó hangot hallunk. Ha ez a hang el kezdhalkulni, akkor van kész. Nagyon figyelni kell, gyorsan meg tud égni! Egy szalévtára kiszedjük, hagyjuk, hogy lecsöpögjön és a levesre tesszük.
Fanni Fanni

Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .