Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc
Adag: 6 db

Hozzávalók:

  • 5 - 6 dkg sonka/bacon
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

  • A sonkát apró kockára vágjuk, a sajtokat lereszeljük, a vajat megolvasztjuk.
  • A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és kis golyókat formálunk belőle.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egy kanál segítségével egy kicsit kilapítjuk. (Ne ijedjünk meg, ha picit szétesik, az olvadó sajt úgyis összefogja)
  • Egymástól távolabb helyezzük őket, hogy tudjanak terülni.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on ropogósra sütjük őket.
  • Elsősorban krémlevesekhez kínáljuk.

Fanni Fanni

Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.

Az egyik kedvenc téli zöldségem a manapság igen népszerű és egészséges, vitaminban gazdag csicsóka. Ennek egyik elkészítési módja bújt meg ebben a krémlevesben.

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .