Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 45 percperc
Összesen: 1 óraóra5 percperc
Adag: 4
Hozzávalók:
4dbelőfőzött répa
2fejvöröshagyma
3fejfokhagyma
3 dbpiros kaliforniai paprika
10dbkoktélparadicsom
2dlfőzőtejszín
3- 4ekreszelt parmezán
piciolíva olaj
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, felvágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Enyhén megsózzuk, majd meglocsoljuk egy pici olívaolajjal. Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük.
Sütés után a paprika és paradicsom héját óvatosan lehúzzuk. Minden zöldséget egy fazékba helyezünk és annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Lassú tűzön, kb. 20-30 percig főzzük.
Egy botmixer segítségével alaposan pürésítjük, sózzuk,borsozzuk majd hozzáadjuk a főzőtejszínt is. Jól összeforraljuk, beleszórjuk a parmezánt, elkeverjük, és már tálalhatjuk is.
Feltétként nálam pirított rukkolja és sajtos pirítós kerültrá.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…