Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 45 perc
Összesen: 1 óra 5 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db előfőzött répa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3- 4 ek reszelt parmezán
  • pici olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A zöldségeket megmossuk, felvágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Enyhén megsózzuk, majd meglocsoljuk egy pici olívaolajjal. Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés után a paprika és paradicsom héját óvatosan lehúzzuk. Minden zöldséget egy fazékba helyezünk és annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Lassú tűzön, kb. 20-30 percig főzzük.
  • Egy botmixer segítségével alaposan pürésítjük, sózzuk,borsozzuk majd hozzáadjuk a főzőtejszínt is. Jól összeforraljuk, beleszórjuk a parmezánt, elkeverjük, és már tálalhatjuk is.
  • Feltétként nálam pirított rukkolja és sajtos pirítós kerültrá.
Fanni Fanni
megosztás

Klasszikus spanyol nyári leves.

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .