A leggyorsabb levesek egyike.

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • kb. 1 dl olaj (igény szerint)
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 5 db tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 - 2 db babérlevél
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • Az olajon a lisztet megpirítjuk és világos rántást készítünk. Hozzákeverjük az 1 evőkanál őrölt pirospaprikát, majd igény szerinti (kb. 1 liter) vízzel felöntjük.
  • Sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel ízesítjük és hozzáadjuk a 2 db babérlevelet is.
  • A tojásokból beleültünk 3 db egész tojást. Hagyjuk főni körülbelül 5 percet. Majd beleültjük a maradék 2 tojást és azt jól elkeverjük.
  • Újabb 5 perc főzés után elkészül a levesünk.

Fanni Fanni
megosztás

Tradícionális, albán nemzeti étel.

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Hagyományos, derecskei étel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .