Nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a medvehagyma és a besamel együttese.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 1 óraóra
Főzés/Sütés: 1 óraóra
Összesen: 2 óraóra
Adag: 4fő
Hozzávalók:
1 - 1,5csomagmedvehagymás lasagne lap- beszerezhető a Wicha tészta-tól
A szószhoz:
50dkggomba
1 - 2kisebbcukkini
1dbnagyobb fej vöröshagyma
2gerezdfokhagyma
2dbparadicsom
ízlés szerintsó
ízlész szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintoregánó
ízlés szerintőrölt kömény
ízlés szerint bzsalikom (ha van lehetőségünk, akkor használjünk frisset)
3 - 4 dlparadicsomylé (ha van, akkor házi)
0,5 - 10tk.mustár
A besamel mártáshoz:
5-6dkgvaj
2-3ek.liszt
5dltej
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
A tetejére és a rétegek közé:
40dkg trappista sajt
Elkészítés:
Először elkészítjük a zöldséges ragut. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és egy kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Közben beletesszük a felkockázott friss paradicsomot is, majd hozzáadjuk az előzőleg megtisztított és késes aprítóval felaprított gombát és cukkinit.
Ezt egy kicsit megpirítunk, majd fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és köménnyel is. Hozzáadjuk a mustárt és a 2 gerezd zúzott fokhagymát, felöntjük a 3-4 paradicsomlével, adunk hozzá egy pici vizet is, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és kellően sűrű ragut nem kapunk. A fűszereket közben szükség szerint pótolhatjuk.
A besamelhez a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a 2-3 evőkanál lisztet és elkeverjük. Felöntjük apránként a tejjel és sűrű mártást készítünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha ezzel megvagyunk, már össze is állíthatjuk az ételünket. Egy hőálló edényt vékonyan kivajazunk. Az aljára 3-4 evőkanál zöldséges ragut teszünk. Erre jön rá az első réteg lasagne lap, amire a zöldséges ragut tesszük, majd a zöldséges ragu tetejére teszünk a besamel mártásból erre kerül vékonyan sajt, majd arra újabb lasagne lap és így tovább, amig a lap és a ragu el nem fogy.
A tetejét lappal zárjuk, amire besamelt teszünk, vastagon megszórjuk sajttal, díszítésként pedig tehetünk rá paradicsom karikákat is. Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, alufóliával letakarva 1 óra alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha egy kés segítségével beleszúrunk, és puhának érezzük, a teteje pedig egy picit meg van pirulva.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…