Felhasználási ötlet, a tökkel készült ételek kedvelőinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 - 4 db zsenge cukkini
  • 2 db vöröshagyma
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint majoránna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 ek. liszt
  • zsiradék

Elkészítés:

  • A hagymát apró kockára vágjuk és olajon üvegesre dinszteljük. A cukkinit felaprítjuk, a hagymához adjuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával ízesítjük. 1 evőkanál liszt segítségével besűrítjük és hozzákeverjük a tejfölt majd összeforraljuk.
Fanni Fanni

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .