A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra

Eszközök:

  •  Az étel nálunk kinti grillben, vaslapon készült, de tökéletes erre a célra egy wok vagy egy nagyobb serpenyő is.

Hozzávalók:

A húshoz:

Egyéb

  • 2 db nagyobb fej hagyma
  • 6 - 8 db közepes méretű csiperke gomba
  • 6 - 8 db csirkemáj

Elkészítés:

  • A csirkecombokat kicsontozzuk, felcsíkozzuk és egy olyan mélyebb tálba tesszük, ami alkalmas arra, hogy elkészítsük a pácot. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt, a Kanálka hagyma chutney-t valamint a Kanálka sült fokhagymát pépesítve, és az ezen lévő olaj egy részét.  Ha ezzel megvagyunk jól összekeverjük, és egy pár órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.
  • Közben a hagymát megtisztítjuk és felcsíkozzuk, hasonlóan teszünk a gombával is.
  • Ha már a hús kellő ideig pihent, akkor egy forró serpenyőben, jelen esetben a vaslapon elkezdjük pirítani, majd amikor egy picit kifehéredett a hús, akkor hozzáadjuk az előzőleg felcsíkozott hagymát és a gombát majd jól összesütjük.
  • A csirkemájakat megtisztítjuk. A Kanálka Sült fokhagymán lévő olajból egy picit felhevítünk és a májakat abban megsütjük.
  • Tálaláskor került a tányérra a gombás sülthúsból, aminek a tetejére egy pici sós tejföl került. Erre ráfektettem néhány szelet sült májat körtével és került rá a sült fokhagymából. Köretként sültkrumpli készült és egy gyors saláta.
  • A saláta lilahagymából, rukkolából, madársalátából készült, szarvasgombás balzsamecettel és citromos olivaolajjal

Megjegyzés:

 
A recept  termékek felhasználásával készült.

 

Fanni Fanni

Egy újabb felhasználási mód a májas ételek rajongóinak.

Ha egy pikáns ragura vágyunk, ami más, mint a megszokott pörkölt, akkor érdemes elkészíteni.

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .