A csirkecombokat kicsontozzuk, felcsíkozzuk és egy olyan mélyebb tálba tesszük, ami alkalmas arra, hogy elkészítsük a pácot. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt, a Kanálka hagyma chutney-t valamint a Kanálka sült fokhagymát pépesítve, és az ezen lévő olaj egy részét. Ha ezzel megvagyunk jól összekeverjük, és egy pár órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.
Közben a hagymát megtisztítjuk és felcsíkozzuk, hasonlóan teszünk a gombával is.
Ha már a hús kellő ideig pihent, akkor egy forró serpenyőben, jelen esetben a vaslapon elkezdjük pirítani, majd amikor egy picit kifehéredett a hús, akkor hozzáadjuk az előzőleg felcsíkozott hagymát és a gombát majd jól összesütjük.
A csirkemájakat megtisztítjuk. A Kanálka Sült fokhagymán lévő olajból egy picit felhevítünk és a májakat abban megsütjük.
Tálaláskor került a tányérra a gombás sülthúsból, aminek a tetejére egy pici sós tejföl került. Erre ráfektettem néhány szelet sült májat körtével és került rá a sült fokhagymából. Köretként sültkrumpli készült és egy gyors saláta.
A saláta lilahagymából, rukkolából, madársalátából készült, szarvasgombás balzsamecettel és citromos olivaolajjal
Megjegyzés:
A recept termékek felhasználásával készült.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…