Instagram

Follow Me!

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

 Az étel nálunk kinti grillben, vaslapon készült, de tökéletes erre a célra egy wok vagy egy nagyobb serpenyő is

Hozzávalók 4 főre:

A húshoz:
  • 6 db egész csirkecomb
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 gerezd zúzott Kanálka sült fokhagyma, illetve ennek az olaja
  • 3-4 teáskanál Kanálka hagyma chutney
  • 2 teáskanál majonéz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
Egyéb:
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 6-8 db közepes méretű csiperke gomba
  • 6-8 db csirkemáj

Elkészítés:

A csirkecombokat kicsontozzuk, felcsíkozzuk és egy olyan mélyebb tálba tesszük, ami alkalmas arra, hogy elkészítsük a pácot. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt, a Kanálka hagyma chutney-t valamint a Kanálka sült fokhagymát pépesítve, és az ezen lévő olaj egy részét.  Ha ezzel megvagyunk jól összekeverjük, és egy pár órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.

Közben a hagymát megtisztítjuk és felcsíkozzuk, hasonlóan teszünk a gombával is.

Ha már a hús kellő ideig pihent, akkor egy forró serpenyőben, jelen esetben a vaslapon elkezdjük pirítani, majd amikor egy picit kifehéredett a hús, akkor hozzáadjuk az előzőleg felcsíkozott hagymát és a gombát majd jól összesütjük.

A csirkemájakat megtisztítjuk. A Kanálka Sült fokhagymán lévő olajból egy picit felhevítünk és a májakat abban megsütjük.

 

Tálaláskor került a tányérra a gombás sülthúsból, aminek a tetejére egy pici sós tejföl került. Erre ráfektettem néhány szelet sült májat körtével és került rá a sült fokhagymából. Köretként sültkrumpli készült és egy gyors saláta.

A saláta lilahagymából, rukkolából, madársalátából készült, szarvasgombás balzsamecettel és citromos olivaolajjal.

A recept  termékek felhasználásával készült.

Otthon ízei Otthon ízei

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

A megfuttatott hagyma egy érdekes ízvilágot ad neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..