Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 szelet vékonyra vágott sertés karaj
  • 8 szelet sonka
  • 6 - 8 db friss gomba
  • 30 dkg sajt
  • ízlés szerint

A panírhoz:

  • kb. 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A húsokat kiklopfoljuk és besózzuk. A sajtot vékony csíkokra vágjuk, a gombát felaprítjuk.
  • A húsokat lefektetjük, egy szelet sonkát helyezünk rájuk, ráhalmozzuk a gombát, a vékony szelet sajtot és felcsavarjuk. Először lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük.
  • Forró olajban kisütjük, melegen fogyasztjuk.
  • Kiváló körete lehet a fokhagymás krumplipüré.

Fanni Fanni

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .