A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra

Eszközök:

  •  Az étel nálunk kinti grillben, vaslapon készült, de tökéletes erre a célra egy wok vagy egy nagyobb serpenyő is.

Hozzávalók:

A húshoz:

Egyéb

  • 2 db nagyobb fej hagyma
  • 6 - 8 db közepes méretű csiperke gomba
  • 6 - 8 db csirkemáj

Elkészítés:

  • A csirkecombokat kicsontozzuk, felcsíkozzuk és egy olyan mélyebb tálba tesszük, ami alkalmas arra, hogy elkészítsük a pácot. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt, a Kanálka hagyma chutney-t valamint a Kanálka sült fokhagymát pépesítve, és az ezen lévő olaj egy részét.  Ha ezzel megvagyunk jól összekeverjük, és egy pár órára behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.
  • Közben a hagymát megtisztítjuk és felcsíkozzuk, hasonlóan teszünk a gombával is.
  • Ha már a hús kellő ideig pihent, akkor egy forró serpenyőben, jelen esetben a vaslapon elkezdjük pirítani, majd amikor egy picit kifehéredett a hús, akkor hozzáadjuk az előzőleg felcsíkozott hagymát és a gombát majd jól összesütjük.
  • A csirkemájakat megtisztítjuk. A Kanálka Sült fokhagymán lévő olajból egy picit felhevítünk és a májakat abban megsütjük.
  • Tálaláskor került a tányérra a gombás sülthúsból, aminek a tetejére egy pici sós tejföl került. Erre ráfektettem néhány szelet sült májat körtével és került rá a sült fokhagymából. Köretként sültkrumpli készült és egy gyors saláta.
  • A saláta lilahagymából, rukkolából, madársalátából készült, szarvasgombás balzsamecettel és citromos olivaolajjal

Megjegyzés:

 
A recept  termékek felhasználásával készült.

 

Fanni Fanni
megosztás

Ha igazi olasz ízekre vágysz, muszáj kipróbálnod!

Egyszerű elkészítési módja a halnak. Belül omlós halhús, kívül roppanós bunda.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .