Instagram

Follow Me!

A reszelt, pirított tepertő nagyon jól harmonizál a káposzta kellemes savanyú ízével. Forró házi kenyérrel a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg savanyú káposzta
  • 10-20 dkg tepertő

Elkészítés:

A tepertőt egy tálba lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú részével. A káposztát kicsavarjuk, és egy kés segítségével apróbbra vágjuk.

Közben egy serpenyőt felhevítünk, és zsiradék hozzáadása nélkül beletesszük a káposztát és vele együtt a lereszelt tepertőt is. Jól összesütjük.

Akkor van kész, amikor a káposzta egy kicsit meg pirul és a tepertő elkezd zsírt engedni. Forrón, meleg kenyérrel fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Omlós halhús, ropogós külső, mennyei illatok.

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..