Ha a hűvösebb hónapokban sem szeretnénk lemondani a fagyis desszertekről, akkor tökéletes megoldás lehet ez az őszies verzió.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
0 perc
Összesen: 10 perc
Adag: 1

Hozzávalók:

  • 3 gombóc vanília fagyi
  • 3 - 4 ek. tökmagolaj
  • 5 dkg tökmag
  • tejszínhab

Elkészítés:

  • Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy magas falú poharat körbe öntünk egy pici tökmagolajjal.
  • Az aljára helyezünk 1 gombóc fagyit, megszórjuk tökmaggal,pici tökmagolajat is teszünk rá, majd egy pici tejszínhabot. Ezt követően újrajöhet a gombóc fagyi, majd rá a tökmag, tejszínhab, tökmagolaj.
  • A harmadik gombóc fagyi tetejére nagyobb réteg tejszínhabot nyomunk, megszórjuk tökmaggal és leöntjük tökmagolajjal.
Fanni Fanni

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

A sárga túró leginkább a Hajdúságban és Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében közkedvelt, hagyományosan a görög katolikus valláshoz kapcsolódó húsvéti étel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .