Ha a hűvösebb hónapokban sem szeretnénk lemondani a fagyis desszertekről, akkor tökéletes megoldás lehet ez az őszies verzió.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
0 perc
Összesen: 10 perc
Adag: 1

Hozzávalók:

  • 3 gombóc vanília fagyi
  • 3 - 4 ek. tökmagolaj
  • 5 dkg tökmag
  • tejszínhab

Elkészítés:

  • Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy magas falú poharat körbe öntünk egy pici tökmagolajjal.
  • Az aljára helyezünk 1 gombóc fagyit, megszórjuk tökmaggal,pici tökmagolajat is teszünk rá, majd egy pici tejszínhabot. Ezt követően újrajöhet a gombóc fagyi, majd rá a tökmag, tejszínhab, tökmagolaj.
  • A harmadik gombóc fagyi tetejére nagyobb réteg tejszínhabot nyomunk, megszórjuk tökmaggal és leöntjük tökmagolajjal.
Fanni Fanni

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Ezzel az egyszerű és gyors recepttel bárki egy finom rétest varázsolhat a konyhába, amely össze sem hasonlítható a bolti réteslappal, és hasonló társaival.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .