A nyár utolsó igazán meleg napjaira tekintettel készült ez a finom, különleges ízvilágú őszibarack sorbet.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • kb. 20 dkg fagyasztott őszibarack
  • 0,5 db citrom leve
  • 0,5 db citrom héja
  • 50 ml víz
  • ízlés szerint cukor
  • kb. 4 db friss menta levél

Elkészítés:

  • A barackot megtisztítjuk, meghámozzuk majd kockára vágjuk és lefagyasztjuk.
  • A sorbet készítése előtt nagyjából 20 perccel kivesszük a gyümölcsöt fagyasztóból és hagyjuk, hogy kiengedjen.
  • Ezt követően egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, a reszelt héját, illetőleg a friss menta leveleket is.
  • A kíván cukormennyiséget egy pici langyosvízben feloldjuk, amit fokozatosan adagolunk a gyümölcsökhöz.
  • Végül pedig az aprító segítségével krémes állagúra készítjük.
  • Azonnal fogyaszthatjuk, de ha maradt, akkor természetesen fagyasztható, és néhány perc engedés után újra olyan lesz, mintha frissen készült volna.
  • Nagyon finom hűsítő desszert.
Fanni Fanni

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Nagyon szeretjük a túrógombócot, ezért most kikísérleteztem egy viszonylag egészségesebb változatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .