A nyár utolsó igazán meleg napjaira tekintettel készült ez a finom, különleges ízvilágú őszibarack sorbet.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

  • kb. 20 dkg fagyasztott őszibarack
  • 0,5 db citrom leve
  • 0,5 db citrom héja
  • 50 ml víz
  • ízlés szerint cukor
  • kb. 4 db friss menta levél

Elkészítés:

  • A barackot megtisztítjuk, meghámozzuk majd kockára vágjuk és lefagyasztjuk.
  • A sorbet készítése előtt nagyjából 20 perccel kivesszük a gyümölcsöt fagyasztóból és hagyjuk, hogy kiengedjen.
  • Ezt követően egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, a reszelt héját, illetőleg a friss menta leveleket is.
  • A kíván cukormennyiséget egy pici langyosvízben feloldjuk, amit fokozatosan adagolunk a gyümölcsökhöz.
  • Végül pedig az aprító segítségével krémes állagúra készítjük.
  • Azonnal fogyaszthatjuk, de ha maradt, akkor természetesen fagyasztható, és néhány perc engedés után újra olyan lesz, mintha frissen készült volna.
  • Nagyon finom hűsítő desszert.
Fanni Fanni

Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .