Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk az epres változat.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

  • 4 db natúr vagy tejszínes tömlős krémsajt /2 doboz mascarpone
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • friss eper
  • 1 közepes doboz Hulala tejszín
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

  • A mascarpone-t  vagy a tömlős krémsajtokat egy keverőtálba tesszük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk és a mascarpone-hoz keverjük. A Hulala tejszínt egy másik tálba a habfixek hozzáadásával felverjük. Miután ezzel megvagyunk a két masszát laza mozdulatokkal összevegyítjük.
  • Egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát.  Az epret vékony szeletekben a krém tetejére pakoljuk.
  • A tortazselét a használati utasításnak megfelelően elkészítjük és az eprek tetejére rakjuk.
  • Hűtőben tároljuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és másnap fogyasztjuk.
  • Igény esetén mézes tésztát készíthetünk a tejszínes krém alá.

Fanni Fanni

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .