Ha a hűvösebb hónapokban sem szeretnénk lemondani a fagyis desszertekről, akkor tökéletes megoldás lehet ez az őszies verzió.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
0 perc
Összesen: 10 perc
Adag: 1

Hozzávalók:

  • 3 gombóc vanília fagyi
  • 3 - 4 ek. tökmagolaj
  • 5 dkg tökmag
  • tejszínhab

Elkészítés:

  • Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy magas falú poharat körbe öntünk egy pici tökmagolajjal.
  • Az aljára helyezünk 1 gombóc fagyit, megszórjuk tökmaggal,pici tökmagolajat is teszünk rá, majd egy pici tejszínhabot. Ezt követően újrajöhet a gombóc fagyi, majd rá a tökmag, tejszínhab, tökmagolaj.
  • A harmadik gombóc fagyi tetejére nagyobb réteg tejszínhabot nyomunk, megszórjuk tökmaggal és leöntjük tökmagolajjal.
Fanni Fanni
megosztás

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

A zabkása egy igen laktató étel, amely reggeliként egész délelőttre energiával tölt fel. Ez a sütőtökös almás változat igazi őszi hangulatot idéz.

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .